To je to što me zanima!

Ronite jabuke i rjeđe se svađajte u partner-jogi

Čak i usklađeno disanje dovoljno je da "prisili" partnere da rade na zajedničkom cilju, a poze joge pretvaraju intimnost u opipljiv oblik...
Vidi originalni članak

Partner-joga, osim što je zabavniji oblik joge, povezuje te olakšava rješavanje problema.
- Poze i pokreti prilagođeni su kako bi komunikaciju i intimnost pretvorili u opipljiv, fizički oblik. Za razliku od obične, ovdje ovisite o partneru i on o vama, pa bez jedinstva nema ni vježbanja - ističe instruktorica joge Cain Carrol. Već i usklađeno disanje gradi razumijevanje te “prisiljava” partnere da rade na zajedničkom cilju. Baš kao i u seksu. Poze su slične onima iz tradicionalne joge, ali mogu predstavljati izazov jer se partneri često razlikuju u težini, visini, izdržljivosti i snazi. Potrebno je više kreativnosti, ali nestaju nelagoda i strah pri zahtjevnijim položajima jer se imate o koga osloniti te se zajedno dobro nasmijati zbog mogućih nespretnosti. Kako položaji kanaliziraju energiju u kralježnicu, ujedno su i savršena predigra. Osobito ako se pri izvođenju što češće dodirujete i gledate u oči.
Dvojac leptir
Partner sjedi na podu prekriženih nogu, a vi ste mu iza leđa na koljenima. On spoji stopala i obuhvati ih šakama, a ona stavi ruke na njegova bedra. Partner se lagano spušta prema naprijed kako mu ona pritišće noge o pod. Zadržite se u pozi šest-deset dubokih udisaja i izdisaja.
Obrnuti pas
Započnite vježbu na sve četiri - koljena su ispod kukova, a dlanovi na podu. Zatim odignite koljena od poda i oduprite se stopalima formirajući obrnuto slovo V. Partnerica vas uhvati za kukove i poteže prema natrag. Ona neka stavi svoju nogu između njegovih radi ravnoteže.
Ronjenje jabuka
Sjednite nasuprot partneru, oboje raširite noge koliko god možete i dotaknite se stopalima. Zatim se uhvatite za laktove i naslonite prema partneru te ostanite u tom položaju dva-tri duboka udisaja i izdisaja. Nakon toga neka se partner nasloni prema vama. Ponovite šest-deset puta.
Dišite kroz nos, ne usta
Tijekom joge ne zaboravite disati kroz nos, i to iz trbuha, a ne prsa. Također, nosite laganu odjeću, bez cipela i čarapa. Bitno je i osigurati dovoljno mjesta za nesmetano izvođenje vježbi.
Podignuta kobra samo za iskusne
Partner neka leži na leđima, nogu ispruženih okomito. Partnerica stane ispred njega i stavi njegova stopala na njegove kukove. Partner zatim savine koljena prema prsima i uhvati je za ruke. Nakon toga je podigne, a ona ispruži ruke i noge te zategne leđa. Ostanite u položaju 10-30 sekundi. Ova poza zahtijeva najviše povjerenja među partnerima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare