To je to što me zanima!

Ruke je najbolje sušiti papirom, a najgore je ne osušiti ih uopće

Način na koji sušite ruke jednako je važan kao i samo pranje ruku. Ruke je puno bolje osušiti ručnikom, papirnatim maramicama ili sušilicom za ruke nego ih ostaviti da se same osuše na zraku
Vidi originalni članak

Bakterije se bolje prenose s vlažne nego sa suhe kože. 

- Vlažne ruke lako prenose ili skupljaju klice. Sve što mokre ili vlažne ruke dodiruju može postati zaraženo - rekao je dr. David Cutler, liječnik obiteljske medicine iz zdravstvenog centra Providence Saint John u Santa Monici u Kaliforniji.

Pranje ruku, posebno nakon diranja stvari koje su prljave, jednako je važno kao i sušenje nakon toga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nakon pranja je vrlo važno dobro i osušiti ruke. Glavni cilj je da ruke sačuvate od ponovne kontaminacije tijekom pranja ili sušenja - kaže dr. Nesochi Okeke-Igbokwe.

Ruke je puno bolje osušiti ručnikom, papirnatim maramicama ili sušilicom za ruke nego ih ostaviti da se same osuše na zraku. Neka istraživanja tvrde da je najbolji način sušenja ruku - papirnatim ubrusima. 

ZRAK 20 PUTA GORI NEGO VANI Ustajali zrak u uredima može utjecati i na produktivnost ljudi

 Prema istraživanjima klinike Mayo, električne sušilice za ruke svojim puhanjem mogu lako prenijeti bakterije direktno na vaše ruke.

- Korištenje sušilice za ruke u javnom wc-u najgori je način sušenja opranih ruku - potvrdio je i dr. Cutler.

Istraživanje sa Sveučilišta Westminster je otkrilo da neke sušilice za ruke mogu proširiti virus prostorijom i do metar i pol. Iako neki stručnjaci još raspravljaju ovoj temi, prema dr. Okeki - Igbokwi sušenje ruku papirnatim maramicama za jednokratnu upotrebu je najsigurniji izbor za smanjenje rizika od širenja mikroba

Najmanje sigurna opcija je uopće ne osušiti ruke. Ranekka Dean, direktorica za kontrolu infekcija u bolnici NYU Winthrop na Long Islandu, napominje da istraživanja o svakoj metodi sušenja imaju za i protiv argumente, ali najbolji izbor je dobro osušiti ruke. 

OSTANITE AKTIVNI Protiv 'zimske depresije' što više boravite na svježem zraku

- Odluku o korištenju određene metode sušenja može odrediti nekoliko čimbenika, uključujući praktičnost, osobne preferencije, troškove, prostor i dostupnost - rekla je Dean, a prenosi Reader's Digest.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 22.10.2019.

    Vlažne i suhe maramice uvik imam u torbi ako zatriba.

  • 22.10.2019.

    Glupost.

  • 22.10.2019.

    Treba prati iznutra i one dozatore sapuna, a ne ih samo natakati. Kad je inspekcija pronašla u nekom trgovačkom centru hrpu bakterija jer su ruke nakon pranja bile gore nego da se nisu oprale, možda je i radi toga. Možda sam propustila što je tada bio uzrok ili oni nisu osjećali obvezu nama to reći, ne znam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare