To je to što me zanima!

Sačuvajte odjeću i smanjite troškove struje: Rublje umjesto u sušilici sušite vani na zraku

Izbjegavajte sušenje rublja u sušilicama - ako ste u mogućnosti, sušite ga na zraku. Prije svega, sušenjem rublja na zraku ćete uštedjeti na struji, ali ćete i duže nositi svoje omiljene komade odjeće
Vidi originalni članak

Odaberite program pranja rublja s najnižom temperaturom vode dostatnom da rublje bude kvalitetno oprano. Perite rublje kad napunite bubanj, umjesto dva pranja do pola napunjenog bubnja - energetski je puno efikasnije.

POGLEDAJTE VIDEO: Pazite gdje sušite rublje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izbjegavajte sušenje rublja u sušilicama - ako ste u mogućnosti, sušite ga na zraku. Prije svega, sušenjem rublja na zraku ćete uštedjeti na struji.

Vjerojatno već koristite najbolji deterdžent za pranje odjeće i kao takav želite da vaš proces sušenja bude jednako ekološki prihvatljiv. 

EKO SAVJETI Uštedite energiju: Hladnjak nemojte držati dugo otvorenim

Za mnoga kućanstva, sušilica rublja je drugi uređaj koji troši najviše energije, odmah nakon hladnjaka. Međutim, jednostavnim prelaskom s korištenja sušilice za rublje na sušenje odjeće na zraku nakon pranja, mogli biste smanjiti ugljični otisak svog doma.

Jeste li ikada očistili hvatač mucica u svojoj sušilici? Pa, imamo novosti za vas!

EKO SAVJET Uz senzore pokreta, potrošnja energije će biti znatno manja

Sitni komadići tkanine koji se sastružu sa hvatača dlačica u sušilici nakon svakog sušenja je jasan dokaz da sušilica skraćuje vijek trajanja vaše odjeće.

Sušenjem na zraku duže ćete nositi svoje omiljene komade, a s vremenom i uštedjet na kupovini novih stvari.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare