To je to što me zanima!

Sad je vrijeme za proljetno čišćenje lica i depilaciju

Blagi i prirodni pilinzi, primjerice na bazi smeđeg šećera, te maske lako će omekšati i očistiti kožu te je pripremiti za proljetne tretmane ljepote.
Vidi originalni članak

Dan ili dva prije depilacije voskom ili kemijskog uklanjanja dlačica premažite je pilingom od smeđeg šećera. Time ćete je omekšati, ukloniti mrtve stanice te će depilacija biti lakša i sigurnija. Smjesa od nekoliko žlica mekinja i punomasnog mlijeka isto tako će pripremiti kožu za depilaciju. Mješavinom izmasirajte tijelo i ostavite nekoliko minuta, a nakon toga kružnim pokretima skinite ostatak i otuširajte se. Prije pripremanja kože za proljeće lice također treba dubinski očistiti od nečistoća nakupljenih tijekom zime. Za osjetljivu kožu sklonu crvenjenju vrlo je učinkovit, ali i dovoljno blag piling načinjen od zobenih pahuljica. Šaku pahuljica prokuhajte u vodi, a dok se ohladi, nanesite na lice i ostavite 15 min. Nakon toga isperite, a ten će biti čist i sjajan.

Rajčicama i narančama protiv bora
Čišćenje i hidratizacija kože nisu dovoljni da bi bila zdrava i sjajna. Potrebno je jesti puno voća i povrća, ograničiti unos zašećerenih pića i alkohola te piti što više vode jer ona olakšava izlučivanje i uklanjanje štetnih tvari iz organizma. Rajčice, a osobito naranče, dobre su za lijep ten jer sadrže vitamin C, koji štiti od ultraljubičastog zračenja i sprečava nastanak bora tako što pomaže proizvodnju kolagena. Naranče je najbolje jesti ujutro jer navečer mogu otežati san.

Sirova jaja za ten
Za masnu kožu lica pomiješajte dva sirova jaja i četvrtinu čaše svježe iscijeđena narančina soka. Smjesu nanesite na kožu, ostavite 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Ten će biti sjajniji, a koža zategnutija.

Preko noći do glatke kože na petama
Grube kože na petama možete se riješiti gotovo preko noći ako ih prije spavanja namažete debelim slojem vazelina i zatim navučete pamučne čarape. Već sljedećeg jutra stopala će biti glatka i mekana. Možete i pomiješati dvije žlice maslinova ulja s dvije žlice sitne morske soli. Smjesu umasirajte kružnim pokretima u stopala. Nakon pet-deset minuta masaže isperite ih toplom vodom i posušite. Vazelin je odličan i za ruke. Premažite ih njime i navucite pamučne rukavice.

Smeđi šećer kao piling
Pomiješajte dvije šalice smeđeg šećera, šalicu maslinova ulja i malo mljevena đumbira. Kružnim pokretima nanesite smjesu po cijelom tijelu, osobito po laktovima, petama i koljenima. Isperite mlakom vodom i istrljajte se ručnikom. Koža će biti mekša i glađa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • FK2806 31.03.2010.

    prekrasne oči , i moje su takve !

Komentiraj...
Vidi sve komentare