To je to što me zanima!

Sama na putovanju: 'Ovo je osam stvari koje sam naučila'

Joey je počela sama putovati silom prilika, a u samostalnost i avanturu se ubrzo i potpuno zaljubila. Za početak preporučuje razgledavanje vlastitoga grada
Vidi originalni članak

Amerikanka Joey Hadden (26) počela je samostalno putovati prije tri godine, a kako kaže, na to se odlučila igrom slučaja. Iz rodnog grada sama se preselila u New York, gdje je njezina avantura započela. 

- Kao i većina ljudi, mislila sam da je putovanje rezervirano za prijatelje i obitelj, no jednom kad sam počela putovati sama, nisam više mogla stati - rekla je.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Pripremite se biti prvo turist u vlastitom gradu

Ovaj savjet odličan je za one koji nisu sigurni bi se okušali u samostalnom putovanju, pa je razgledavanje vlastitog grada odličan uvod. 

- Započela sam malene izlete po New Yorku, razgledavala arhitekturu i grad s najviših zgrada. Nakon toga ohrabrila sam se i otputovala u Miami. Kratki izleti u vlastitom gradu dat će vam iskustvo u planiranju i snalaženju, kao i samopouzdanje za samostalno istraživanje - kaže.

2. Sve planiranje je na vama

- Pripremite se da ste vi jedini na koga se možete osloniti, pa je pametno pripremiti više planova i rješenja ukoliko nešto pođe po zlu. Također, u redu je i otkazati sam sebi plan.

3. Čekanje i duge vožnje mogu biti usamljene

- U redu je osjećati se usamljeno i dosadno dok čekate let ili tijekom dugih vožnji, pa ja odlično pripremiti si distrakcije poput knjiga, videoigrica, filmova ili podcasta.

4. Naučila sam puno o sebi

- Kad ste sami ne morate se svjesno ni podsvjesno prilagođavati nikome, pa ste slobodni raditi sve po vlastitim željama i naučiti što najviše volite. 

5. Ponesite udobnu odjeću

- Odjeća vas može sputavati ako nije udobna dok ste na putu, tako da sa sobom svakako ponesite isprobanu odjeću u kojoj znate da će vam biti ugodno.

6. Raspakirajte se u smještaju

- Čim stignem na svoju destinaciju se raspakiram i 'uselim'. Tako se osjećam baš domaće, i odmah se opustim.

7. Iznesite nekome svoj plan puta

- Kako bi se osjećali što sigurnije, podijelite s nekim svoj plan puta i čujte se s tom osobom kad vam zatreba bliski kontakt. Ja se s mamom čujem često preko FaceTimea, pa ni ne osjetim da smo udaljene.

8. Normalno je pogriješiti

- Ne uzrujavajte se ako zakasnite na bus ili se izgubite. Sve ćete riješiti, a naučit ćete mnogo toga o putu. Svaka škola je dobra, no pazite na vlastitu sigurnost uvijek.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Books & coffee 17.06.2022.

    Ovo je odlična stvar, i smatram da bi svi ovo trebali bar jednom u životu učiniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare