Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Sama na putovanju: 'Ovo je osam stvari koje sam naučila'

Sama na putovanju: 'Ovo je osam stvari koje sam naučila'

Joey je počela sama putovati silom prilika, a u samostalnost i avanturu se ubrzo i potpuno zaljubila. Za početak preporučuje razgledavanje vlastitoga grada

VIDEO

Amerikanka Joey Hadden (26) počela je samostalno putovati prije tri godine, a kako kaže, na to se odlučila igrom slučaja. Iz rodnog grada sama se preselila u New York, gdje je njezina avantura započela. 

- Kao i većina ljudi, mislila sam da je putovanje rezervirano za prijatelje i obitelj, no jednom kad sam počela putovati sama, nisam više mogla stati - rekla je.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Novi Delboy i Rodney krenuli u avanturu: Četiri Britanca putuju Afrikom u trokolicama 01:17

1. Pripremite se biti prvo turist u vlastitom gradu

Ovaj savjet odličan je za one koji nisu sigurni bi se okušali u samostalnom putovanju, pa je razgledavanje vlastitog grada odličan uvod. 

- Započela sam malene izlete po New Yorku, razgledavala arhitekturu i grad s najviših zgrada. Nakon toga ohrabrila sam se i otputovala u Miami. Kratki izleti u vlastitom gradu dat će vam iskustvo u planiranju i snalaženju, kao i samopouzdanje za samostalno istraživanje - kaže.

2. Sve planiranje je na vama

- Pripremite se da ste vi jedini na koga se možete osloniti, pa je pametno pripremiti više planova i rješenja ukoliko nešto pođe po zlu. Također, u redu je i otkazati sam sebi plan.

3. Čekanje i duge vožnje mogu biti usamljene

- U redu je osjećati se usamljeno i dosadno dok čekate let ili tijekom dugih vožnji, pa ja odlično pripremiti si distrakcije poput knjiga, videoigrica, filmova ili podcasta.

4. Naučila sam puno o sebi

- Kad ste sami ne morate se svjesno ni podsvjesno prilagođavati nikome, pa ste slobodni raditi sve po vlastitim željama i naučiti što najviše volite. 

5. Ponesite udobnu odjeću

- Odjeća vas može sputavati ako nije udobna dok ste na putu, tako da sa sobom svakako ponesite isprobanu odjeću u kojoj znate da će vam biti ugodno.

6. Raspakirajte se u smještaju

- Čim stignem na svoju destinaciju se raspakiram i 'uselim'. Tako se osjećam baš domaće, i odmah se opustim.

7. Iznesite nekome svoj plan puta

- Kako bi se osjećali što sigurnije, podijelite s nekim svoj plan puta i čujte se s tom osobom kad vam zatreba bliski kontakt. Ja se s mamom čujem često preko FaceTimea, pa ni ne osjetim da smo udaljene.

8. Normalno je pogriješiti

- Ne uzrujavajte se ako zakasnite na bus ili se izgubite. Sve ćete riješiti, a naučit ćete mnogo toga o putu. Svaka škola je dobra, no pazite na vlastitu sigurnost uvijek.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'