To je to što me zanima!

Samo da pojedu: Za svoju djecu pravi umjetnička djela od jela

Kad je njezina srednja kći postala izbirljiva prema hrani, Etoni je počela stvarati kreacije na tanjuru ne bi li je navela da pojede i ono što inače ne bi. Za kreacije joj treba samo sat vremena, kaže
Vidi originalni članak

Etoni iz Tokija posramila je mnoge roditelje kreacijama koje od hrane priprema za svoje mališane, a objavljuje ih na Instagramu. Svaki obrok pretvara u umjetničko djelo, a sve kako bi njeno troje djece uživalo u hrani te pojelo i namirnice koje bi inače samo prebacivali s jednog na drugi kraj tanjura. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ove namirnice jačaju organizam i štite od bolesti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Etoni od voća, voća, povrća, knedli, sushija, rezanaca i pekarskih proizvoda kreira Disneyeve junake. 

Priču o igračkama, Mickeya Mousea, Čudovišta, Winnie the Pooh i prijatelje dovela je do savršenstva. 

Od kivija, dinje, raznog drugog voća, različitih kolačića, pa čak i jaja, izrezuje dijelove tijela i spaja ih na tanjuru, što zabavlja njene klince u dobi od 28, 10 i 12 godina.

Iako nema nikakvu školu vezano uz kuhanje ili umjetnosti serviranja hrane, prakticira stil japanske umjetnosti pod nazivom kyaraben.

To je stil u kojemu se hrana koristi da bi se izrađivali ljudi, ili popularni likovi iz medija, te životinja i biljaka.

Japanski domaćini i inače često provode vrijeme ukrašavajući obroke za svoje obitelji, pa to rade čak i s obrocima u kutiji koje nose sa sobom u školu ili na posao.

Etoni, koja radi kao odgojiteljica, izrađuje te kreacije u slobodno vrijeme i kaže da joj treba oko sat vremena da osmisli dizajn.

Tom se vještinom počela baviti kad je njezina srednja kći postala izbirljiva u prehrani.

Kako bi ju privoljela da pojede sve što se treba naći u cjelovitom obroku, Etoni je počela izrađivati popularne likove od hrane i od tada uživa u toj vještini.   

- Potrebno je puno inspiracije da kad pogledate hranu na brzinu smislite dizajn, jer radim i nemam baš puno vremena posvetiti se samo tome - kaže, ne krijući zadovoljstvo zbog velikog broja pratitelja na Instagramu koji se dive njezinoj vještini.

Među kreacijama koje izazovu najviše pažnje nerijetko su one koje su povezane s nekim aktualnim događajima.

Na primjer, nedavno je uspjela 'preslikati' na tanjur teren Wimbledona, koristeći zeleno povrće kao travnatu podlogu na kojoj igrači igraju, a mini kobasice kao - gledatelje, prenosi Metro. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Rara Avis_1 04.09.2020.

    aha kako da ne...sjedi i jedi...nema glupiranja

  • 5FDP 04.09.2020.

    Jabba je najbolji !

Komentiraj...
Vidi sve komentare