To je to što me zanima!

Sastojci ključni za zrelu kožu su: Cink oksid, hijaluronska, retinol

S godinama koža zahtijeva poseban tretman, a hidratacija kao osnova dobiva dodatne idealne sastojke koji će ujednačiti ten i smanjiti pojavu bora te utjecati na bržu obnovu epidermisa
Vidi originalni članak

Dermatolozi ih zovu velikih četiri, a radi se o sastojcima koji intenzivno rade na poboljšanju teksture lica, odnosno usporavanju starenja kože. Retinol, cink oksid, hijaluronska kiselina i vitamin C ključni su igrači za mladolikost kože žena oko 50. godine života i više. 

Starenje kože ne možemo spriječiti, ali možemo utjecati na usporavanje znakova proteka vremena, a u tome nam pomažu molekule koje će se pobrinuti za vlažnost i ujednačenost tena.

POGLEDAJTE VIDEO: Koža na suncu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cink oksid ili Titan dioksid štiti od UV zraka

- Ova dva sastojka su fizički blokatori UV zraka, tako da ne samo da sprečavaju rak kože, već sprečavaju i pojavu nepravilnosti kao što su hiperpigmentacija, bore, proširene kapilare i slično - objasnio je dr. Adarsh ​​Vijay Mudgil iz New Yorka.

I VIŠE VITAMINA U menopauzi je koži potrebna posebna njega - bogatije kreme

Retinol potiče proizvodnju kolagena

Proizveden iz vitamina A, retinol potiče obnovu stanica kako bi se smanjila pojava hiperpigmentacije kože i pojačava sposobnost vaše kože da proizvodi više kolagena (strukturni protein koji čini kožu). Dok neke boje kože mogu tolerirati retinole svakog dana u tjednu, u drugim pak prekomjerno korištenje može izazvati iritaciju. Ako ga želite dodati u svoju rutinu, započnite s jednom primjenom tjedno, a sljedeći tjedan, ako nema iritacije, udvostručite dozu. Idealno je retinol primjenjivati dva puta tjedno.

Hijaluronska kiselina snažan je ovlaživač kože

- Kako starimo, način vlaženja kože ima tendenciju usporavanja. Tako koža postaje suha, no može je spasiti hijaluronska kiselina,  vrlo djelotvoran ovlaživač jer može zadržati višestruku težinu vode - kaže dr. Mudgil dodajući kako je hijaluronska kiselina poput vodenog balona koji koži daje mekoću i svježinu.

ŠTO KORISTITI, A ŠTO NE Make up trikovi kako šminkom dobro prikriti crvenilo na licu

Vitamin C potiče snagu i elastičnost kože

Liječnica Carolyn Treasure iz New Yorka ističe da vitamin C pomaže svim tipovima kože u sintezi kolagena.

- Kao glavni strukturni protein u ljudskom tijelu, kolagen pomaže koži da održi svoju snagu i elastičnost. Povećavanje kolagena rezultira masnijom kožom i minimiziranjem sitnih linija i bora - tumači liječnica za Wellandgood. - Ovo je važno za sve tipove kože jer čak 90 posto pokazatelja starenja kože dolazi od izlaganja suncu. Budući da je vitamin C također antioksidans, pomaže neutralizirati slobodne radikale koji potiču hiperpigmentaciju i nastanak bora - .

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare