Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sastojci ključni za zrelu kožu su: Cink oksid, hijaluronska, retinol

Sastojci ključni za zrelu kožu su: Cink oksid, hijaluronska, retinol
1

S godinama koža zahtijeva poseban tretman, a hidratacija kao osnova dobiva dodatne idealne sastojke koji će ujednačiti ten i smanjiti pojavu bora te utjecati na bržu obnovu epidermisa

VIDEO

Dermatolozi ih zovu velikih četiri, a radi se o sastojcima koji intenzivno rade na poboljšanju teksture lica, odnosno usporavanju starenja kože. Retinol, cink oksid, hijaluronska kiselina i vitamin C ključni su igrači za mladolikost kože žena oko 50. godine života i više. 

PA/Pixsell

Starenje kože ne možemo spriječiti, ali možemo utjecati na usporavanje znakova proteka vremena, a u tome nam pomažu molekule koje će se pobrinuti za vlažnost i ujednačenost tena.

POGLEDAJTE VIDEO: Koža na suncu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:51

Cink oksid ili Titan dioksid štiti od UV zraka

- Ova dva sastojka su fizički blokatori UV zraka, tako da ne samo da sprečavaju rak kože, već sprečavaju i pojavu nepravilnosti kao što su hiperpigmentacija, bore, proširene kapilare i slično - objasnio je dr. Adarsh ​​Vijay Mudgil iz New Yorka.

U menopauzi je koži potrebna posebna njega - bogatije kreme
U menopauzi je koži potrebna posebna njega - bogatije kreme

Retinol potiče proizvodnju kolagena

Proizveden iz vitamina A, retinol potiče obnovu stanica kako bi se smanjila pojava hiperpigmentacije kože i pojačava sposobnost vaše kože da proizvodi više kolagena (strukturni protein koji čini kožu). Dok neke boje kože mogu tolerirati retinole svakog dana u tjednu, u drugim pak prekomjerno korištenje može izazvati iritaciju. Ako ga želite dodati u svoju rutinu, započnite s jednom primjenom tjedno, a sljedeći tjedan, ako nema iritacije, udvostručite dozu. Idealno je retinol primjenjivati dva puta tjedno.

Hijaluronska kiselina snažan je ovlaživač kože

- Kako starimo, način vlaženja kože ima tendenciju usporavanja. Tako koža postaje suha, no može je spasiti hijaluronska kiselina,  vrlo djelotvoran ovlaživač jer može zadržati višestruku težinu vode - kaže dr. Mudgil dodajući kako je hijaluronska kiselina poput vodenog balona koji koži daje mekoću i svježinu.

Make up trikovi kako šminkom dobro prikriti crvenilo na licu
Make up trikovi kako šminkom dobro prikriti crvenilo na licu

Vitamin C potiče snagu i elastičnost kože

Liječnica Carolyn Treasure iz New Yorka ističe da vitamin C pomaže svim tipovima kože u sintezi kolagena.

- Kao glavni strukturni protein u ljudskom tijelu, kolagen pomaže koži da održi svoju snagu i elastičnost. Povećavanje kolagena rezultira masnijom kožom i minimiziranjem sitnih linija i bora - tumači liječnica za Wellandgood. - Ovo je važno za sve tipove kože jer čak 90 posto pokazatelja starenja kože dolazi od izlaganja suncu. Budući da je vitamin C također antioksidans, pomaže neutralizirati slobodne radikale koji potiču hiperpigmentaciju i nastanak bora - .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru