To je to što me zanima!

Sastojci u kremama za lice koji doprinose mladolikom izgledu

Neki od najboljih sastojaka protiv starenja kože su ceramidi, koenzim Q10, zeleni čaj, vitamin C i hijaluronska kiselina koji, svaki na svoj način, usporava mehanizme koji ostavljaju vidljive tragove na našem licu
Vidi originalni članak

Sastojci koji ujutro i navečer te tijekom noći "peglaju" lice svakako su inovativne molekule koje pronalazimo u serumima i brojnim drugim formulama. Hidratantni sastojci poput ceramida i hijaluronske kiseline mogu pomoći u smanjenju pojave finih linija hidratacijom i nabiranjem kože.

POGLEDAJTE VIDEO Spas za suhu kožu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ceramidi

- Ceramidi su lipidi (masti) koji se prirodno nalaze u koži. Njihova je uloga održavati vlagu i zadržati kožu kao snažnu prepreku za utjecaje iz okoline - kaže dr. Susan Massick, dermatologinja i izvanredna profesorica na Odjelu za dermatologiju Medicinskog centra Sveučilišta Ohio u Wexneru za Insider.

SVESTRANO ULJE 10 super primjena za kokosovo ulje: hrani nokte i kosu, a ispeći ćete i ukusnije muffine ili kolač

Koenzim Q10 ili CoQ10

Ovaj sastojak prirodni je antioksidans u tijelu.

- CoQ10 u stanicama kože može pomoći u održavanju kolagena - proteina u našem tijelu koji pomaže održati kožu punašnom. To znači da upotreba proizvoda CoQ10 može rezultirati glađom kožom i spriječiti bore - tumači dermatologinja.

Zeleni čaj

Zeleni čaj dolazi iz biljke camellia sinensis. Lišće ove biljke ima polifenole, spojeve koji imaju i protuupalna i antioksidativna svojstva. Protuupalna svojstva mogu smiriti crvenilo i iritaciju, a antioksidanti se bore protiv slobodnih radikala, smanjujući potencijalne znakove starenja.

OBRATITE PAŽNJU! Česte beauty pogreške koje vas mogu postarati čak 20 godina

Vitamin C

Ovaj slavni vitamin bori se protiv starenja svojim antioksidativnim učincima. Također, vitamin C može smanjiti stvaranje štetnih slobodnih radikala koji potiču pojavu znakova starenja kože.

Hijaluronska kiselina

Ovaj sastojak prirodno se nalazi u koži, u ulozi ovlaživača, a nalazimo ga i u zglobovima. On se veže za vodu, čime hidratizira i omekšava kožu i time smanjuje pojavu bora i ostalih znakova prijevremenog starenja kože

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare