To je to što me zanima!

Savitci s makom, pekmezom od marelica, rumom i medom

Sam miris ovog finog deserta ispunit će vas osjećajem zadovoljstva i pomalo podsjetiti na blagdane koji su pred nama. Spoj okusa u njima je jednostavno fantastičan
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 500 g glatkog brašna
  • 30 g svježeg kvasca
  • 100 g maslaca
  • jaje
  • 30 g šećera
  • 3 dl mlijeka
  • limunova korica
  • prstohvat soli 

Nadjev:

  • 100 g mljevenog maka
  • 2 žlice ruma
  • 4 žlica mlijeka
  • 2 žlice
  • marmelade od marelice
  • 100 g meda

Priprema:

Izmrvite kvasac s par žlica mlijeka, žlice šećera i brašna. Ostavite na toplome 15 minuta. Pomiješajte kvas s prosijanim brašnom, omekšalim maslacem, jajem, šećerom, malo soli i naribanom limunovom koricom. Dodajte mlijeko i mijesite dok se tijesto ne počne odvajati od stijenke posude.

Ostavite na toplome pokriveno dok se volumen ne udvostruči. Mak zalijte vrućim mlijekom, dodajte rum i rastopljenu marmeladu. Sve dobro promiješajte i ostavite neka se ohladi. Tijesto prebacite na pobrašnjenu dasku, premijesite i rastanjite valjkom, premažite nadjevom i oblikujte u roladu. Narežite je na ploške debljine 4 cm.

Kalup za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom. Slažite pužiće jedan do drugoga u krug. Pokrijte i ostavite još 15 minuta na toplome. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite pužiće oko 30 minuta. Pomiješajte med s dl vode i stavite na vatru dok ne zakuha. Pečene pužiće prelijte toplim medenim sirupom i vratite u isključenu vruću pećnicu još 10 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • montello 05.12.2016.

    mmmmmmmm

  • Wrazica. 05.12.2016.

    Ja ih radim sa orasima

  • Cukrena 05.12.2016.

    Opet pužići...jučer sam ih pravila..s pekmezom od mandarina i limuna...dosta je do daljnjega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare