To je to što me zanima!

Savjeti kako u čokoladi uživati maksimalno: 'Svakako je prije prvog zalogaja pomirišite'

Jednom kad je stavite u usta, neće mirisati na isti način. Najbolje vrijeme za mirisanje je nakon što puknete komadić čokolade jer ispušta sve arome, kaže britanska stručnjakinja
Vidi originalni članak

Najvažnije pri isprobavanju čokolade je gledati je pažljivo i polako, rekla je britanska stručnjakinja Jennifer Earle, osnivačica 'Chocolate Ecstasy Tours', i dodala da bismo prilikom isprobavanja 'prave' čokolade trebali zagrizom dobiti lijepu pukotinu.

RECEPT NAŠIH BAKA Slastica koja vraća u djetinjstvo: Fine pohane jabuke s cimetom

- Sisajući je, trebali biste dobiti drugačiji okus na početku, na sredini i na kraju. Kušajte je polako, prožvačite nekoliko puta, a onda sisajte komadić - pojasnila je.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Objasnila je da ne biste trebali jesti hranu ili piti najmanje 20 minuta prije kušanja čokolade i da biste trebali izbjegavajte nošenje parfema ili krema za ruke dok jedete.

Ako organizirate večeru, postoji mnogo načina kako poslužiti i čokoladu, kaže Jennifer.

- Pokušajte poslužiti čokoladu kao dio kanapea ili zajedno sa sirom. Čokolada zapravo sjajno djeluje sa sirom, uključujući sireve na biljnoj bazi. Ili, možete koristiti tamnu čokoladu za kanape - dodala je.

'Jednom kad je stavite u usta, neće mirisati na isti način'

- Prvo pomirišite čokoladu - kad je jednom stavite u usta, neće mirisati na isti način. Najbolje vrijeme za mirisanje je nakon što puknete komadić čokolade jer ispušta sve arome - kaže.

ODLIČNI RECEPTI Ideje što kuhati, od glavnog jela do deserta: Marokanska juha, gulaš, slatki kruh, okruglice...

A, ako želite izbjeći prejedanje, Jennifer savjetuje da kupite kvalitetniju čokoladu s većim udjelom kakaa.

- Budući da je kakao prepun vitamina i minerala, on zapravo šalje signale vašem mozgu da vas obavijesti da vam je dosta prije nego što pojedete previše - zaključuje Jennifer, a piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Rafo 19.12.2022.

    Svaku večer pola čokolade...

Komentiraj...
Vidi sve komentare