To je to što me zanima!

Savjeti za uzbudljivu predigru koje niste čuli već 'bezbroj' puta

Kako bi svoj seksualni život unaprijedili sa ustajalog na nezaboravni, donosimo 12 savjeta stručnjaka koji će vam pomoći da vratite iskru u svoju spavaću sobu ili ju potaknete s nekim potpuno novim
Vidi originalni članak

1. Počnite s tim da budete dobar partner izvan spavaće sobe

- Uobičajeno shvaćanje predigre odnosi se na ono što radimo neposredno prije samog čina seksa. No predigra zapravo uključuje i sve što ste radili tijekom dana, a što je vodilo prema seksu. Tijekom dana trebate pokazati partneru/ici da vam je stalo, obavljajući zadatke koje će im olakšati život, a podrazumijeva se i da ne radite ništa što bi moglo biti uzrok svađe, poput kršenja obećanja ili sličnog - savjetuje seksualni terapeut Tom Murray.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Otkrijte svoje perverzne fantazije jedno drugom

- Zaigrajte 'bocu istine' i podijelite svoje perverzne i najskrivenije maštarije s partnerom/icom. Tada odaberite večer u kojoj ćete isprobati nešto od toga. Ponekad malo ohrabrenja može puno značiti u oslobađanju svoje seksualnosti i strasti. Ukoliko je potrebno, dogovorite pravila prije akcije i krenite se zabavljati - kaže seksualna terapeutkinja Nazanin Moali.

3. Potaknite sva osjetila

- Osjetila nas čine prisutnima u trenutku. Primjerice, dok se ljubite, osluškujte disanje partnerice, pokušajte odgonetnuti na koje načine ona reagira u očekivanju poljupca. Osjetite mekoću kože, teksturu jezika... Senzualnost podiže predigru na jednu sasvim novu razinu - kaže seksologinja Goody Howard.

4. Seksi porukama potaknite raspoloženje

- S predigrom možete započeti i prije nego se nađete oči u oči. Mentalna stimulacija uoči samog susreta jako je podcijenjena. Natuknite što ćete raditi partneru kada se napokon vidite, zajedno smišljajte vruće igrice ili si šaljite seksi fotografije. To će sve u vama probuditi želju pa će u trenutku susreta doći do prave eksplozije strasti - kaže Robin Wilson-Beattie, seksualna edukatorica.

DA, I ONA ŽELI ORGAZAM 20 stvari koje žene potajno žele u krevetu, a zapravo su sitnice

5. Pravite se nedostupnima

- Kako je poanta predigra podići seksualnu želju, ponekad to možete postići tako što ćete partneru/ici pokazati kako niste uvijek na raspolaganju. Možete isto tako slati poruke u kojima ćete opisivati sve što se neće dogoditi. Ovakva vrsta zadirkivanja može probuditi strast i u najhladnijima - kaže seksolog Lawrence Siegel.

6. Zaigrajte poker na skidanje

- Svi znaju za poker na skidanje, ali malo tko ga koristi tijekom predigre. Ta i slične igre mogu začiniti vašu predigru i sjajan su način kako su sve unijeti malo zaigranosti i smijeha - savjetuje seksualna edukatorica Eva Bloom.

7. Saznajte koji stresori vam smanjuju želju i riješite ih se

Mnogi se usredotočuju na podizanje uzbuđenja i stvari i metode kojima to postižu. No važno je posvetiti se i stvarima koje vam smanjuju uzbuđenje i seksualnu želju. 

Kada se jednom pozabavite stvarima koje vam smanjuju želju, primijetit ćete i porast spontanosti u svom životu.

BILA I U HRVATSKOJ Novinarka radila veliku priču o svingerima pa im se pridružila; Njezin otac: 'Pa to je baš cool'

8. Objektivizirajte jedno drugo

- Objektiviziranje je postalo prljava riječ, ali gledanje na partnera/icu kao na seksualni objekt je nužno za stvaranje želje za seksom. Naravno, nitko ne želi biti samo objekt za seks, ali ljudi su kompleksni i slojeviti pa počnite s objektiviziranjem kako bi potaknuli želju, a onda s prisjetite i ostalih kvaliteta koje partner ili partnerica imaju - kaže Murray.

9. Kupajte se goli

Biti goli u vodi može biti super seksi, a ako ste na odmoru potaknut će vas i da budete nestašni. Pazite jedino da vas netko ne vidi.

10. Čitajte erotiku zajedno

Zajedničko čitanje erotskih tekstova može biti izrazito intimno i pomoći će vam da se dovedete u raspoloženje za seks. To može biti i zabavan način kako začiniti stvari za parove koji nisu jedno kraj drugog.

11. Usporite

- Može biti lako brzati tijekom seksa, ali požurivanje užitka na kraju može biti kontraproduktivno. Usporite. Ljubite se nekoliko sekundi duže, dodirujte se, masirajte, vrhunac će poslije biti jači nego da ste sve odradili na brzinu - kaže Maxwell Rose.

12. Eksperimentirajte s temperaturom

- Ako se igrate s različitim temperaturama, potaknut ćete živčane završetke i povećati uzbuđenje. Možete se igrati kockicama leda, voskom i sličnim - zaključila je Nazanin Moali za Huffpost.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 05.06.2021.

    Kome treba savjet, kad volis to sto radis?

  • psilajuu 05.06.2021.

    Stvarno Bruno koliko imaš godina?

  • 05.06.2021.

    A vi znate bolje od ostalih hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare