To je to što me zanima!

Šeširi sa spuštenim obodom i bereta za malo buntovan look

POIGRAJTE SE Lako je navući se na kape i šešire, osobito zimi, jer znaju dati neku stilsku sigurnost - one su kao šlag na torti. Svaka žena bi ih trebala imati u svojem ormaru
Vidi originalni članak

Army stil je još jednom poveo utrku kad je riječ o kapama - da, prošlogodišnja beanie kapa s golemim coflekom nastavlja svoje putovanje i ove sezone, no bereta, s obodom ili bez, trenutačno je veća faca.

Ako vam dosadi, možete je ukrasiti perlama, broševima, ukrasnim iglama ili bedževima.

Na taj način ova cool kapa postaje inventivnija, custom-made! Iako nam se uglavnom nameće ona od vune ili kože, bila prava ili eko. Kad je kožna, prisjećamo se i bajkerica, supermodela s početka devedesetih, koje je ovjekovječio Peter Lindbergh.

Njihov frajerski karakter naglašen je upravo kapom koja je bila ‘točka na i’ buntovnog stila.

Na vrhu liste najpoželjnijih stiže nam još jedan ljepotan, šešir spuštenog oboda, onaj koji se smješta na glavu umjesto - frizure. Naime, vrlo je uzak i ide uz tjeme, pa onda grli i lice.

Super stvar za neke brutalne minuse! Sjetite se ovog šeširića kad se spremate na adventsku šetnju gradom te stajanje na štandu s fritulama i kuhanim vinom.

BERETA IMA VOJNI PEDIGRE

Svojatali su je i revolucionari (potječe iz Francuske i Španjolske), a masovna je produkcija te simpatične kape koju volimo nositi na koso započela u 19. stoljeću.

Nosili su je i moreplovci, a jedan od hit likova svakako je i svjetski putnik Corto Malteze, koji je u međuvremenu postao stilska ikona.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • mily 19.11.2017.

    upravo sam bacila oko na jedan lijepi šešir uz obećanje da ću si ga pokloniti:)) Zimsko doba je pun pogodak za nositi kapu ili šešir

  • EneBell 19.11.2017.

    Ne otvara mi slike na mobitelu...

  • 19.11.2017.

    Jednostavno volim vidjeti šeširiće,berete i ostale kapice i zbog tog ih i ja rado nosim :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare