To je to što me zanima!

6 najpopularnijih frizura svih vremena: Među njima su slatki bob, ali i super kratki 'pixie'

Prošto je stoljeće bilo inspirativno za razne stilove i trendove koje i danas recikliramo svakodnevno - svijet mode pratile su i promjene na području frizerstva. Kosa je uistinu područje kreativnosti
Vidi originalni članak

Iako se trendovi u svijetu ljepote mijenjaju, svako malo ispostavi se da se neke od frizura vraćaju na top liste salona i frizerskih ideja.

Dvadesete godine prošloga stoljeća bile su vrijeme velikih društvenih promjena, a žene su po prvi puta skratile kosu. Pritom su bili moderni valovi, koje su cure radile uz pomoć vrućih uvijača na struju, što je ponekad spalilo lasi.

Kovrče su bile veliki hit tijekom četrdesetih godina prošloga stoljeća, radi se o raskošnoj kosi koju dame često traže i danas.

JEDNOSTAVNO JE Složite frizuru koju dame nose na crveni tepih: Super glatka kosa licu daje elegantan okvir

Šezdesete mijenjaju stil friziranja, kad Vidal Sassoon, jedan od top frizera prošloga stoljeća, predstavlja bob frizuru. Bila je to geometrijska, jednostavna i vrlo funkcionalna kreacija, inspirirana tada modernim stilom futurizma.

DVA RECEPTA Ukras svake žene: Kosu treba hraniti pravim eteričnim uljima

Dekadu kasnije hipi cure obožavaju prirodne lasi, stepenasto ošišane, sa ležernim šiškama. Ova kreacija jako je moderna i danas, u vrijeme popularnosti prirodnih stilova.

ZIMSKI TRENDOVI 7 boja kose koje će biti hit ove zime: Poželjne su tople nijanse

U to vrijeme stiže i doba 'pixie' frizura. Bile su to super kratke varijante za moderne cure i one koje su bile spremne na velike promjene.

Osamdesete su donijele popularnost minivalu, jer najednom su svi mogli imati kovrče, pa i one sa super ravnom kosom. I danas je minival tražen, no stilisti kose rade ga na način da ne uništava kosu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 1GOGA11GOGA1 29.11.2023.

    Samo kod frizerke, kod koje si bio šišan "zadnji put", a da ona u međuvremenu nije postala dementna.

  • 28.11.2023.

    Najpopularnija muška frizura..."ko i zadnji put" 😆

Komentiraj...
Vidi sve komentare