Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

7 boja kose koje će biti hit ove zime: Poželjne su tople nijanse

7 boja kose koje će biti hit ove zime: Poželjne su tople nijanse

Frizeri, brojni stilisti i stručnjaci slažu se u jednom, ove zime će prevladati tople, crvenkaste i medene boje kose koje će osvježiti lica i vratiti im sjaj. Također, bit će popularne i ledene nijanse

VIDEO

Kako temperature budu padale, tako će nastati i niz novih trendova u boji kose u zimi 2022. Općenito, oni upućeni u frizersku industriju predviđaju da će zavladati tonovi koji su na toplijoj strani. Uskoro će krenuti sezona 'toplih' nijansi, djelomično zato što su lijepe - ali prvenstveno zato da biste svom izgledu dali dašak boje kada se godišnja doba počnu mijenjati.

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinka skoro 30 godina nije šišala kosu

Pokretanje videa...

Ukrajinka Alla Perkova (38) skoro 30 godina nije šišala kosu: 'Muž mi ponekad pomaže češljati se' 01:13

- Kako preplanulost tena blijedi i koža gubi boju, lijepo je nadomjestiti to bojom u kosi. Klijenti su tražili da im kosa bude topla jer će 'utopljivanje' kose pomoći 'zagrijavanju' kože - kaže Kimberly Cannon, koloristkinja iz salona Mark Ryan.

Kako bi prihvatili toplinu, profesionalci predviđaju da će se najpopularniji zimski pigmenti kretati od dubokih, tamnocrvenih do toplih medenih tonova, a plavuše sa začinom od bundeve će također zasjati punim sjajem. 

Koji god pigment za kosu volite, ova nadolazeća sezona sigurno ima nešto za vas. Čitajte dalje za sedam najzabavnijih zimskih trendova boja za kosu koji će stupiti na pozornicu ove sezone.

Domaći pakunzi za kosu: Iz kućne radinosti do sjajnih vlasi
Domaći pakunzi za kosu: Iz kućne radinosti do sjajnih vlasi

1. Tamni i svijetli pramenovi

Nekoliko stilista primijetilo je porast potražnje kod kombinacije tamnih i svijetlih pramenova, uključujući i Karissu Schaudt, koloristicu u salonu Maxine u Chicagu.

- Ovo je mješavina fino izvučenih svijetlih i tamnih pramenova. Zatražite od frizera da vam napravi lagani babylights kako biste bili sigurni da pramenovi nisu debeli i oštri, već tanki i izmiješani - kaže ona i dodaje kako je savršen primjer ovih pramenova kosa Khloe Kardashian.

Prema Schaudt, ova boja najbolje izgleda na kratkoj do srednje dugoj kosi i izvrstan je izbor za one koji žele imati plavu boju kose tijekom cijele godine. 

2. Medeni pramenovi 

Još jedan nadolazeći trend su pramenovi u boji meda, kaže Schaudt.

- Ovo je prekrasna mješavina zlaćanih tonova stvorenih balayage metodom - objašnjava. Ako želite ovaj izgled kaže da treba 'držati deblje svjetlije pramove bliže licu i bliže korijenu kako biste stvorili dramatičniji izgled'.

Medene nijanse koje teku po vašoj kosi pružaju topli sjaj tijekom hladnijih mjeseci.

3. 'Pumpkin Spice' plavuša

Ova boja kose inspirirana je 'pumpkin spiceom' ili 'začinom za bundevu', tvrdi Marc Mena, slavni frizer.

- Ova boja ima vrlo tople i bogate tonove, ali opet nije ni pretjerano naglašena - navodi.

Paul Labrecque, kreativni direktor i glavni stilist i kolorist u Paul Labrecque Salon & Skincare Spa, primijetio je isto.

- Primjećujem da su sada in toplije plavuše s manje primjetnim varijacijama nijansi između korijena i vrhova. Stoga sam ja odlučio smanjiti previše plave vrhove i zagrijao ih malo tamnijim nijansama - kaže on i nastavlja kako je konačni rezultat bila nijansa bundeve koja podsjeća na omiljeni pumpkin splice latte napitak.

Je li kosu loše raščešljavati dok je mokra: Ovisi o njenoj teksturi
Je li kosu loše raščešljavati dok je mokra: Ovisi o njenoj teksturi

4. Tamnocrvena

Labrecque tvrdi kako će kako se mnogi upustiti u eksperimentiranje s crvenim nijansama.

- Bogate, kestenjaste nijanse trenutno su glavni hit - rekao je.

Jaclyn Curti, koloristkinja u salonu Warren Tricomi, kaže da ona i njezine kolege stalno dobivaju zahtjeve za 'tamne, crvene i bakrene tonove'. Ona tvrdi kako je to zato što je zimi koža obično suha i prigušena zbog nedostatka sunčeve svjetlosti, pa klijenti osjećaju da im treba nešto što će ih osvježiti.

Tako elegantno: Ukrasite svoj rep kopčama posebnog dizajna
Tako elegantno: Ukrasite svoj rep kopčama posebnog dizajna

5. Ledena plavuša

- Što je boja ledenija, to bolje - kaže Gloria Bonilla, koloristkinja u salonu Sally Hershberger i dodaje kako je savršeno vrijeme da odete u hladnu plavušu koja će se uklopiti u zimsku sezonu. Schaudt se slaže i dodaje da je ovaj ton usporediv s platinastim.

Ako često nosite podignutu kosu ili konjski rep, Schaudt predlaže da onda definitivno isprobate ovu boju.

6. Ton na ton pramenovi

Cannon također predviđa snažan ponovni porast bojanja s različitim tonovima.

- Ovo je stil koji sadrži varijacije iste boje koja se provlači kroz kosu - objašnjava. Neki primjeri izgleda su duboka, bogata smeđa nijansa s toplijim pramenovima po cijeloj kosi ili zlatna plavuša sa svijetlijim nijansama koja uokviruje lice. Pravi primjer za to je kosa od Jennifer Lopez.

7. Naglašeno, a opet prirodno

Konačno, stručnjaci predviđaju da će prirodne nijanse koje ne zahtijevaju nikakvo održavanje i dalje ostati u trendu.

- Definitivno vidimo da će poželjan biti i prirodniji izgled budući da su klijenti počeli prihvaćati svoju prirodnu boju tijekom izolacije - kaže Curti. Otuda i porast neznatno naglašenih, a opet prirodnih boja. Klijenti žele svoju prirodnu boju kose učiniti ljepšom s malo dubine i puno sjaja, dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa