To je to što me zanima!

Sezona je maslačka: Napravite odličan sirup, nije komplicirano

Tijekom travnja i svibnja, u razdoblju cvjetanja, bere se maslačak. Sadrži više karotena od mrkve te je odličan izvor minerala i vitamina. Osim što je ljekovit, ugodnog je okusa
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ljekoviti maslačak: Čisti jetru, snižava šećer, poboljšava vid ...

Cvjetovi su ugodnog okusa, a od njih možete pripremiti sirup, koji se često naziva medom od maslačka, zbog njegove gustoće i sličnosti u strukturi. Sirup se koristi za zaslađivanje čaja, a žlicu sirupa uzmite za lijek. Osim što je ljekovit, sirup je ugodnog okusa, a možete mu dodati sok limuna i naranče. 

IDEJA ZA RUČAK Šunka i mladi luk u novom ruhu: Napravite odličan quiche

Sastojci:

  • 250 komada cvjetova maslačka
  • 1 i 1/2 l hladne vode
  • kg šećera 
  • 2 limuna
  • 2 naranče

Priprema:

Svježe ubrane cvjetove maslačka prelijte hladnom vodom i dodajte limun i naranču izrezane na ploške.Ostavite pokriveno na hladnome mjestu 24 sata. Procijedite i dodajte šećer. Nakon što zavrije kuhajte oko sat i pol. Ulijte ga u zagrijane sterilizirane staklenke, zatvorite i ostavite da se ohlade.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Začini u vrtu: Kako ih posaditi, održavati i koristiti u jelima...

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 09.07.2021.

    F

Komentiraj...
Vidi sve komentare