To je to što me zanima!

'Sin mi je upao u loše društvo. Drogira se, bio je i u zatvoru'

Očajna majka moli za pomoć i savjet u vezi svojeg sina koji je krenuo putem kriminala i droge. Ima li još šanse da se izvuče iz lošeg društva, preokrene svoj život i digne se s dna?
Vidi originalni članak

Dragi Mevludine,

majka sam troje djece. S najstarijim sinom iz prvog braka imam golemih problema. Nije završio srednju školu, zaposlio se, ali to je ubrzo stalo. Upao je u loše društvo, počeo se baviti sitnim kriminalom (krađa, pušenje trave i ostalih opijata).

Bio je u pritvoru, ali je pušten zbog nedostatka dokaza. No on i dalje nastavlja po starom. Stalno mu pomažem financijski i materijalno, ali on nikako da stane na svoje noge i stalno smo na dnu.

Nikako da nađe stalan posao te da ostavi loše društvo i navike. Zanima me do kada će biti na dnu. Hoće li se ikada osamostaliti, prestati raditi probleme sebi i obitelji? Što ja tu mogu napraviti? Odnos nam je narušen. Hvala.

šifra: zabrinuta majka

 

Odgovor:

Gospođo, vaš je sin, nažalost, oduvijek bio u problemima. Egoističan je, vrlo nezreo i tvrdoglav, sve radi kako njemu odgovara. Školu je napustio i upao u loše društvo. Nije vam lako. Nažalost nije ga imao tko odgajati jer on vam je dijete iz prvog braka.

Morate shvatiti da vas on samo koristi. Ne trudi se naći posao, jedva čeka da ga izgubi. Vidim da će se problemi nastaviti. Vidim i novu kaznenu prijavu te pritvor. Pokušajte s njim razgovarati i potražiti adekvatnu pomoć liječnika. Obratite se centru za mentalno zdravlje, možda mu oni mogu pomoći.

SAMOHRANA MAJKA: 'Želim sinu osigurati lagodan život i pronaći pravu ljubav...'

On će sve ovo odbijati, ali morate pokušati. Morate mu objasniti da mu treba posao i da se počne ozbiljno ponašati jer ni vi više niste u mogućnosti financijski ili egzistencijalno mu pomagati. Vašem sinu zaista treba pomoć.

No istina je da on izgleda sam sebi ne želi pomoći. Ali trebate sjesti i razgovarati s njim i potražiti pomoć. Za sada mu ne vidim brak niti djecu. Sretno. 

ŽELJNA LJUBAVI 'Živim s majkom i sestrom i pitam se hoću li ikoga sresti'

Idi na 24sata

Komentari 59

  • 22.04.2018.

    roditelji su tu da paze na djecu bila ona mala ili velika.. mali ima sve pod svojom kontrolom.. kažu mala djeca mali problemi a velika djeca veliki problemi..

  • 22.04.2018.

    Željezo se kuje dok je vruće...kad se ohladi nemoguće ga je oblikovati više..

  • hastalavista_1 22.04.2018.

    Stani u red zeno, puno je takvih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare