To je to što me zanima!

Sisak postao prvi grad zdrave dječje prehrane u Hrvatskoj

Sisak je postao prvi grad zdrave dječje prehrane u Hrvatskoj, zahvaljujući programu uvođenja zdrave i kvalitetne prehrane u osnovnim školama i dječjim vrtićima
Vidi originalni članak

Sve je počelo 2017. u suradnji s Healthy Meal Standard sustavom za upravljanje kvalitetom hrane, piše Večernji list.

- Healthy Meal Standard sustav je zaživio sada u svim vrtićima i osnovnim školama grada Siska i tako je Grad Sisak zaslužio titulu prvog grada zdrave dječje prehrane u Hrvatskoj - rekla je prilikom uručivanja certifikata Diana Gluhak Spajić, vlasnica ovog sustava.

ČUVAJTE ZDRAVLJE Pijete kavu natašte? Evo što se događa u vašem organizmu...

Healthy Meal Standard normativi i jelovnici, koje od sada imaju sve sisačke osnovne škole i vrtići, napravljeni su u skladu sa smjernicama Ministarstva zdravlja i Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama.

OSTAT ĆE VAM VIŠE VREMENA Najčešće pogreške kod pranja rublja i trik kako peglati manje

- Nije potrebno raditi nekakva čuda i ti jelovnici nisu ništa skuplji od onih u drugim školama nego su samo pametno posloženi i optimizirani. Razlika je da imate tu kvalitetnu prehranu na visokoj razini, s vrlo kvalitetnim namirnicama. Izbacili smo, primjerice, pohano, uopće nemamo pohano, a nema ni slatkiša osim ako kuharice ne naprave zdravi biskvit od kakaa, naranče, voća. Prehrana je optimizirana, zdrava, a opet ukusna s čime se danas ne može pohvaliti niti jedan grad u Hrvatskoj - pojasnila je Gluhak Spajić. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 17.10.2019.

    A što se točno ubraja u tu "zdravu hranu"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare