To je to što me zanima!

Skladištenje hrane: Čaj čuvajte jednu godinu, a kurkumu dvije

Čaj biste trebali potrošiti u roku od godinu dana jer će ulja u čaju ostarjeti i dati mu loš okus. Isto vrijedi i za mljevenu kavu. Krumpir obično traje do dva tjedna u hladnjaku i dva mjeseca u smočnici
Vidi originalni članak

Ako u smočnici čuvate bademe, lješnjake, brazilske oraščiće i kikiriki, imajte na umu da oni traju od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. Orašasti plodovi sadrže veliku količinu prirodnih ulja pa isto mogu užegnuti, kao i cjelovite žitarice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kurkuma, poput mljevene paprike i muškatnog oraščića u prahu, gubi svježinu nakon dvije do tri godine. Iako vam se ništa neće dogoditi ako koristite stare začine, oni neće obogatiti vaša jela kao oni svježi.

JEDETE LI IH? Put do zdrave tjelesne težine: Ovo su četiri ključne namirnice

Isto vrijedi i za prašak za pecivo koji s vremenom gubi svoju snagu dizanja tijesta. Ako želite znati možete li ga još koristiti, pomiješajte malo praška sa sodom bikarbonom, octom i vrućom vodom. Ako se pjeni i stvaraju se mjehurići, prašak možete koristiti.

RIZNICA VITAMINA Zeleno povrće može pomoći kod mnogih zdravstvenih stanja: Evo koje je najbolje konzumirati

Čaj biste trebali potrošiti u roku od godinu dana jer će ulja u čaju ostarjeti i dati mu loš okus. Isto vrijedi i za mljevenu kavu. Krumpir obično traje do dva tjedna u hladnjaku i dva mjeseca u smočnici.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare