Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Put do zdrave tjelesne težine: Ovo su četiri ključne namirnice

Put do zdrave tjelesne težine: Ovo su četiri ključne namirnice

Briga o zdravlju crijeva korak je broj jedan na putu do zdrave tjelesne težine, a hrana koju jedete može značajno utjecati na vaš crijevni mikrobiom. Ovo su najbolje namirnice koje trebate uključiti u prehranu

1. Punomasni jogurt

- Mnogi ljudi koje žele izgubiti masnoću ju izbjegavaju, ali zapravo vam masnoća može pomoći da duže ostanete siti. Također, masnoća štiti žive mikrobe koji se nalaze u jogurtu, a ti mikrobi mogu pomoći u regulaciji osi crijevnog metabolizma - govori Megan Rossi, stručnjakinja za zdravlje crijeva i dodaje da to ne znači da možete pojesti punomasnog jogurta u velim količinama, ali dvije žlice mogu biti od pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

2. Kvinoja

Cjelovite žitarice zapravo su povezane sa zdravijom tjelesnom težinom.

Zdrave namirnice koje mogu ublažiti glavobolju: Evo što bi trebali jesti za manje migrena
Zdrave namirnice koje mogu ublažiti glavobolju: Evo što bi trebali jesti za manje migrena

-  Uvjerila sam se tijekom posljednjih 15 godina da cjelovite žitarice čine čuda za regulaciju težine - dodala je Rossi. Istraživanje također podupire njezinu tvrdnju: meta-analiza iz 2019. pokazuje da je veći unos cjelovitih žitarica povezan s manjim rizikom od debljanja.

Od žitarica, Rossi posebno ističe kvinoju.

- Sadrži proteine biljnog podrijetla i vlakna koja su izvrsna za povećanje osjećaja sitosti i ravnotežu šećera u krvi - rekla je.

3. Ocat

Ocat  može također pomoći u njegovanju crijeva.Ne samo da proces fermentacije pomaže u poticanju rasta dobrih crijevnih mikroba nego kisela svojstva jabučnog octa, posebno octene kiseline, mogu čak dovesti do osjećaja sitosti. Ocat je također koristan za kontrolu šećera u krvi.

Devet higijenskih grešaka koje rade mnogi ljudi, a ne bi trebali
Devet higijenskih grešaka koje rade mnogi ljudi, a ne bi trebali

4. Chia sjemenke

Chia sjemenke su još jedan sjajan izvor biljnih omega-3 masnih kiselina. Samo dvije žlice chia sjemenki imaju oko 140 kalorija s 4 grama proteina, 7 grama nezasićenih masti i 11 grama vlakana - kaže Rossi, a prenosi mbg.