To je to što me zanima!

Skoro 15. DOKUart u Bjelovaru: Projekcije su u dvorištu zgrade

Ove je godine na programu trebao biti jubilarni 15. DOKUart, no zbog pandemije klasični festival odgođen je za sljedeću godinu, a osmišljen je posve novi format i program prilagođen novonastalim okolnostima
Vidi originalni članak

Projekcijom kratkometražnih i srednjometražnih dokumentarnih filmova „Žica života”, „Zimski san u Lukomiru” i „Ja mogu da govorim” u dvorištu jedne od najvećih bjelovarskih zgrada u subotu navečer nastavljen je ovogodišnji Skoro 15. DOKUart.

POGLEDAJTE VIDEO (lađarice iz Bjelovara):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umjesto u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, festival se održava na četiri lokacije na otvorenom - počeo je sredinom srpnja u bjelovarskom parku, sada je na redu DOKUart u susjedstvu, a do kraja ljeta na rasporedu su i DOKUart pod zvijezdama te DOKUart drive-in kino.

SKRIVENI BISERI U HRVATSKOJ Podzemni restorani, pećine i kamene špilje i u doba korona virusa nude prave gastroužitke

Tako su u dokumentarnom programu koji je odabrala selektorica festivala Rada Šešić već mogli uživati stanari zgrada u Mihanovićevoj ulici, a mnogi od njih izašli na svoje balkone i prozore i na taj način podržali festival koji im je stigao u susjedstvo.

Bez obzira na novo okruženje, bjelovarska publika još jednom je potvrdila da voli dokumentarni film i da ima povjerenje u izbor selektorice koja je i ove godine za Bjelovarčane pažljivo izabrala aktualne kratke i duge dokumentarne filmove sa svih strana svijeta.

OSOBNA ISKUSTVA Žene opisale što je to za njih loš seks: Trajalo je malo - i gotovo!

Vrijedi spomenuti i da je izbor filmova prilagođen gledanju na otvorenom što znači da su se organizatori fokusirali na fabularnost i dramatiku, a manje na delikatnost fotografije i istančanost dizajna zvuka. U sklopu Skoro 15. DOKUarta prikazuje se 14 filmova, uključujući i tri hrvatske premijere.

DOKUart pod zvijezdama održat će se 28. ili 29. kolovoza, a DOKUart drive-in kino od 11. do 13. rujna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare