To je to što me zanima!

Slani kolač od poriluka, sira i kukuruzne krupice - vrlo lako

U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu. Pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Osim vegetarijanske verzije, u tortu mogu se dodati i komadići šunke
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 poriluka
  • 2 žlice maslaca
  • 5 žlica maslinova ulja
  • šalica (od 2 dl) kukuruzne krupice
  • šalica brašna
  • 2 1/2 žličice praška za pecivo
  • šalica jogurta
  • 2 mozzarelle
  • 3 jaja
  • žličica tucane paprike
  • po prstohvat soli i papra

Priprema:

Na zagrijanom maslacu pirjajte na srednje jakoj vatri tanko narezan poriluk oko 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Umutite jaja s maslinovim uljem i jogurtom te dodajte naribanu mozzarellu.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sol, papar i mljevenu papriku. U mješavinu s brašnom ulijte smjesu s jajima i dobro promiješajte. Ulijte smjesu u okrugli kalup za tortu i pecite 30 do 35 minuta na 190°C.

Savjet: U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu. Pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Osim vegetarijanske verzije, u slanu tortu mogu se dodati i komadići šunke.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • zuta 01.02.2017.

    mmmmm😋

  • 01.02.2017.

    izvrsno:)))))))dobar kolač od povrća zdravo

  • Judita👥 01.02.2017.

    danas sam imala poriluk za ručak, naravno meso dodatak:)mljac

Komentiraj...
Vidi sve komentare