To je to što me zanima!

Slasne kakao ili kokos kuglice gotove u svega nekoliko minuta

Ponestane li vam kolača ili stiže više gostiju nego što ste očekivali, upotpunite blagdanske deserte mousseom od jagode, brownie tortom iz mikrovalne ili jednostavnim domaćim keksićima
Vidi originalni članak

Budući da svi vole puno pojesti za praznike, može se dogoditi da pogrešno procijenite količine slastica koje su vam potrebne. Tada se najbolje okrenuti 'last minute' idejama za brze domaće kolačiće koji su jednostavni, a bolji od kupovnih.

Pronađite inspiraciju za kokos ili kakao kuglice od svega nekoliko sastojka, koje se uz to ni ne peku, brownie s marmeladom koji je gotov za nekoliko minuta u mikrovalnoj, jednostavne keksiće, ili mousse od jagoda. Možete se i oboružati sastojcima za njihovu pripremu u slučaju da 'zafali'. 

Kakao kuglice od samo tri sastojka

Sastojci: 1 šalica oraha (115 g), 1 šalica datulja (200 g), 2 žlice kakaa 

Nasjeckajte orahe u multipraktiku ili blenderu. Dodajte datulje i kakao te ponovno izmiksajte. Oblikujte rukama loptice i spremne su za posluživanje. 

Brzi mousse od jagoda

Sastojci: 1 i ½ šalica jagoda, 1/2 šalice šećera, 1 šalica vrhnja za šlag; šlag i jagode za dekoraciju

Narezane jagode pomiješajte sa šećerom i pretvorite ih u blenderu u pire. Stavite polovicu pirea sa strane. Istucite vrhnje za šlag i umiješajte polovicu pirea. Rasporedite kremu u četiri čaše i prelijte ostatkom pirea. Ohladite barem sat vremena ili preko noći. Poslužite sa šlagom i jagodama za dekoraciju. 

Brownie s maslacem od kikirikija i marmeladom

Sastojci: 75 g maslaca + za namastiti, 50 g maslaca od kikirikija, 1 jaje, 25 g kakao praha, 50 g višenamjenskog brašna, 100 g šećera, nekoliko žličica marmelade

Sastojci: Stavite maslac i maslac od kikirikija u zdjelu koja može u mikrovalnu i zagrijavajte na visokoj temperaturi 30 sekundi da se otopi. Izvadite iz mikrovalne i dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi, zatim dodajte jaje i promiješajte da se spoji. Namastite okruglu posudu za pečenje koja može u mikrovalnu i obložite ju papirom za pečenje. Dodajte mješavinu maslaca.

RECEPTI IZ SANJINE KUHINJE Sanja Doležal: Za Uskrs pravim svoju pincu i patku s mlincima

Prosijajte i pomiješajte kakao, brašno i šećer te lagano umiješajte u smjesu maslaca da se formira gusta, ljepljiva smjesa. Zagladite vrh stražnjom stranom žlice. Žličicom napravite rupe na vrhu smjese za brownie i napunite svaku od njih marmeladom. Postavite mikrovalnu na visoku snagu i pecite  3 do četiri minute pa ostavite da se ohladi 15 minuta prije jela. 

Jednostavne loptice od kokosa

Sastojci: 1 šalica kokosa, 3 žličice javorovog sirupa, meda ili agave (ili 2 žlice vode zaslađene stevijom), 2 žlice djevičanskog kokosovog ulja, 1/4 žličice ekstrakta vanilije, 1/8 žličice soli

Pomiješajte sve sastojke u multipraktiku ili blenderu. Oblikujte kuglice i po želji dodatno uvaljajte u kokos. Postavite u pleh obložen papirom za pečenje, ohladite u hladnjaku ili zamrznite. Nakon što se stvrdne, po želji uvaljajte u rastopljenu čokoladu. 

Superbrzi domaći keksići

Sastojci: 2 šalice bademovog brašna, 1/2 žličice praška za pecivo, 1/3 šalice tamnog javorovog sirupa, 2 žličice ekstrakta vanilije

Obložite lim za pečenje s masnim papirom. Pomiješajte brašno od badema i prašak za pecivo. Umiješajte sirup od javora i vaniliju.  Mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto. Oblikujte okrugle keksiće, rasporedite po limu za pečenje s razmakom i lagano ih pritisnite da budu plosnatiji i hrskaviji. Pecite na  180°C dok rubovi ne postanu zlatno smeđi, oko 12 minuta. Ostavite da se ohlade. Po dva keksića možete i spojiti namazom od čokolade. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 30.04.2019.

    odlično mljac

  • Srcana 30.04.2019.

    Agava, stevija, javorov sirup i djevicansko kokosovo ulje je zbilja nesto sto svi svakodnevno imamo u spajzi.

  • Linz 30.04.2019.

    Kako da nasjeckam orahe ako nemam multipraktik ili blender ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare