To je to što me zanima!

Slasne orecchiette s keljem, sušenim čilijem i parmezanom

Da bi dobila posebnu aromu, ova talijanska tjestenina se kuha u vodi u kojoj se kuhao i kelj. Dodatnu aromu ovom finom jelu daju sušeni čili, inćuni i parmezan. Dobar tek!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 450 g kelja
  • 6 žlica maslinova ulja
  • 50 g mrvica kruha starog dva dana
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 6 fileta inćuna
  • 1/2 žličice sušenog čilija
  • 500 g orecchietta
  • 6 žlica parmezana
  • sol
  • papar

Priprema:

Kuhajte kelj u slanoj vodi od tri do četiri minute pa ocijedite. Sačuvajte vodu u kojoj se kuhao i sitno nasjeckajte lišće. Na pola količine maslinova ulja popržite krušne mrvice dok se ne zazlate, primiješajte pola usitnjena češnjaka, posolite ih i popaprite pa odložite na kuhinjski ubrus. Zagrijte maslac u tavi s dvije žlice maslinova ulja, dodajte inćune, sušeni čili i ostatak češnjaka te pirjajte dvije minute.

Dodajte kelj i nastavite pirjati miješajući od tri do četiri minute. Začinite soli i paprom. U vodi u kojoj se kuhao kelj skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i ostavite jednu šalicu vode. Promiješajte umak s tjesteninom i malo vode od kuhanja. Umiješajte parmezan te posipajte krušnim mrvicama i nakapajte s malo maslinova ulja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • montello 16.03.2016.

    ne znam morao bih probat

  • Anakin 13.03.2016.

    Nije mi ovo nešto, a i tako sam na kelj dijeti !

  • Eva B. 13.03.2016.

    Uhhhhh ne falaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare