To je to što me zanima!

Slatka iznenađenja i brzi kolači te kreme iz domaćih korneta

Korneti mogu biti mnogo više od držača za sladoled - napunite ih čokoladnom glazurom, biskvitom ili sezonskim voćem i uživajte u senzaciji okusa
Vidi originalni članak

S kornetima možete pripremati razne slasne deserte. Primjerice, možete ih obložiti čokoladom, napuniti voćem i kremama ili čak ispeći kolač. Za muffine u kornetima pomiješajte u posudi maslac, šećer, jaja, brašno i prašak za pecivo. Dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije. Napunite kornete do 3/4, stavite u posudu i pecite 15-20 minuta na 190°C. 

Ostavite ih da se malo ohlade i ukrasite šlagom te pospite mrvicama čokolade ili lješnjaka. Također, možete napraviti razne ukusne kreme poput one od sira, čokolade ili vanilije. Isprobajte kornete punjene kremom od banane - u topli puding od vanilije umiješajte dvije-tri zgnječene banane i ostavite sa strane. Rastopite čokoladu za kuhanje u koju ste dodali malo ulja te obložite smjesom kornete iznutra. Ocijedite višak čokolade pa stavite kornete u zamrzivač na deset minuta. Izvadite ih i napunite kremom od banane. 

Stavite u hladnjak na sat vremena dok se krema ne stisne. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i pospite kakaom ili cimetom. Da biste mogli kornete jednostavnije puniti, stavite ih u čašu kako bi stajali uspravno. Ako želite napuniti kornete sladoledom, isprobajte sljedeći način. Rastopite čokoladu i umiješajte malo ulja. Ulijte oko dvije žličice rastopljene čokolade u donji dio svakoga korneta te stavite u zamrzivač na nekoliko minuta da se čokolada stegne. 

Radeći brzo, napunite kornete s omekšanim sladoledom te ga pomoću lopatice pritisnite i zagladite površinu. Dodajte na vrh kuglicu sladoleda i vratite sve u zamrzivač da se stisne. Prelijte kornete rastopljenom čokoladom, uključujući i centimetar preko ruba korneta da sladoled ne curi. Pospite sjeckanim kikirikijem. Nakon što se čokolada stvrdne, zamotajte labavo u plastičnu foliju i čuvajte u zamrzivaču do posluživanja.

Domaći korneti za sladoled

Sastojci: 2 jaja, 1/2 šalice šećera, 1/2 šalice rastopljenog maslaca, 3 žlice mlijeka, 1/2 žličice ekstrakta od vanilije, 1/3 šalice glatkog brašna, 3 žlice ulja, prstohvat soli 

Priprema: Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte rastopljeni maslac, mlijeko i ekstrakt vanilije. Postupno umiješajte brašno i sol dok smjesa ne postane glatka. Ako je smjesa pregusta, dodajte još malo mlijeka. Zagrijte manju tavu na srednje jakoj vatri i lagano je premažite uljem. Dolijte zaimačom smjesu u tavu te je okrećite da se smjesa rasporedi. Kad donja strana smjese poprimi zlatnu boju, okrenite je pa ispecite drugu stranu. Maknite smjesu iz tave i, dok je još topla, oblikujte u kornet pritišćući rubove da se spoje. Stavite kornet na žičani pladanj i ostavite da se stvrdne do kraja. Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu.

Tekst je preuzet iz gastromagazina Skuhatćute.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mustafa Aga 31.07.2014.

    Uvek sam voleo pojesti sladoled uz kvalitetni kornet...

  • Cukrena 30.07.2014.

    Obožavam sladoled, interesantni recepti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare