To je to što me zanima!

Šljokice kao simbol glamura: Od šminkerskih trikova do haljina posutih zvijezdama

Svijet sjaja neodoljiv je, često biramo sitne čestice visokog sjaja, a s time dolazi i taj wow osjećaj, kao da smo odjenuli nešto posebno i ekstravagantno. A i bliži se kraj godine - vrijeme slavlja
Vidi originalni članak

Vizualni efekti kao da nas vizualno zavode, volimo ih na šminki, ali i odjeći. Modni dizajneri koriste snažne akcente kako bi silueti dali taj poseban efekt, a to vrijedi i za jednostavne krojeve kao što su sakoi i haljine ravne forme. Inspiraciju pronalaze u kazališnim kostimima koji moraju biti upečatljivi.

Kad je riječ o kombiniranju za party, mnogo toga je atraktivno i zanimljivo, pa i 'gomilati' šljokice. Baš zato nije pretjerano kombinirati sako i haljinu visokog sjaja, sve skupa daje impresivan dojam.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vrijeme slavlja polako dolazi, pa je sada pravi trenutak za provjeru što i kako se dešava na planu party stila. Od glave do pete, takve su ideje modnih dizajnera i brendova diljem svijeta, kad je riječ o impresivnoj silueti.

Mnogi donose male haljine ili kombinezone koji imaju efektni look, no umjesto dubokog dekoltea, tu su polu-dolčevite. Ovaj stil licu daje sjaj, odličan je to moment i za one koje ne vole neke komplicirane krojeve.

JER IH TREBAMO Priča o džepovima - različiti su na muškoj i ženskoj odjeći, a često su samo ukrasni element

Kozmetičke kuće prate ritam - upravo se pripremaju predstaviti glam look diljem svijeta, parfumerije će uskoro zabljesnuti pod utjecajem tih božićnih kolekcija. Advent je pravo vrijeme da u svoja popularna sjenila mat teksture ubace nešto od šljokica i tako nam pomognu kreirati onaj poseban izgled. Šljokice oku daju dimenziju glamura, ono izgleda življe i veselije, budno. Taj trik često koriste i vizažisti pa u kut oka pažljivo apliciraju nešto od takve teksture, koja zapravo služi kako bi naglasili pogled.

VELIKI MODNI POVRATAK Dizajner Zoran Mrvoš: 'Modna industrija je nemilosrdan posao'

Pošto u svijetu mode i ljepote sve više raste svijest o ekološkim aspektima korištenja šljokica, razvijaju se razne alternative - do sada su nam bile dostupne samo one s mikroplastikom. No, u novije vrijeme, ekološki protokoli razvijaju modernije varijante.

Inače, DIY projekti donose načine kako ih napraviti kod kuće - usitnite aluminijsku foliju i utopite u ljepilo. Tako možete urediti neku traper jaknu ili drugi kruti materijal. Naravno, to ne ide na lice, već su tu make-up trikovi s ljepilom za trepavice, koje može na kožu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Dalmatinka😇 20.10.2023.

    Kažu : jedite ribu tri puta tjedno a koliko tek u njoj ima mikro plastike i u puno tome što mi ne znamo a jedemo.

  • Showplay 20.10.2023.

    Sljokice su zabranjene zbog mikro plastike..

Komentiraj...
Vidi sve komentare