To je to što me zanima!

Slovenci za potrebe muzeja skupljaju šale na račun korone

Muzej je trenutačno zatvoren za posjetitelje i ima samo virtualne prezentacije svojeg postava na internetu, trudeći se da radom 'na daljinu' i  dalje zadovolji istraživače i posjetitelje
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Introvertnim osobama izolacija nije problem: 'To je olakšanje'

Gotovo 500 viceva i pošalica na temu korona virusa i uredbi o fizičkoj distanci prikupljeno je dosad u akciji slovenskoga Etnografskog muzeja započetoj 23. ožujka, jedanaestog dana nakon što je u Sloveniji proglašena epidemija.

Muzej je trenutačno zatvoren za posjetitelje i ima samo virtualne prezentacije svojeg postava na internetu, trudeći se da radom 'na daljinu' i  dalje zadovolji istraživače i posjetitelje.

Vodstvo te ustanove odlučilo se na prikupljanje humora nastalog u vrijeme epidemije, kada mnogi zapadaju u tjeskobna stanja, kao nematerijalnih tragova tog traumatičnog društvenog razdoblja te da bi se potvrdilo da humor u doba korone može pomoći u prevladavanju trenutačnog osjećaja nesigurnosti i straha.

ČEŠĆE OBOLE PRETILI Zašto muškarce korona virus pogađa toliko više nego žene?

Ljudi duhovite priloge šalju na elektroničku adresu vici.SEMuzej@gmail.com, a skidaju ih i sami s društvenih mreža.

- Ima tu i viceva s bradom, koji su samo prilagođeni aktualnoj zdravstvenoj i političkoj situaciji, ali i originalnih, autorskih - rekao je za medije Miha Špiček iz slovenskog Etnografskog muzeja.

Jedna od prvih pristiglih korona šala bila je u obliku oglasa u novinskoj rubrici koja spaja srodne duše: 'Mlad, simpatičan dečko u samoizolaciji, s većom zalihom ulja, kvasca i tjestenine, traži odgovarajuću djevojku s većom zalihom toalet papira'. 

Našao se tu i neizbježni protagonist viceva Chuck Norris, koji je, došavši u Sloveniju dobio koronavirus, na što je policija koroni odredila dvotjednu karantenu.

TIM BROOKE-TAYLOR Britanski komičar preminuo je od posljedica korona virusa...

Na kraju krize, muzej će s određenom vremenskom distancom sve prikupljene šale i viceve objaviti pod oznakom 'koronahumor', u godišnjaku svojega kustodijata za duhovnu kulturu.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ojačajte svoj duhovni imunitet: Savjeti svećenika u doba krize

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare