To je to što me zanima!

Složite piletinu s crnim paprom i otkrijte ljubav na prvi zalogaj

Ovo začinjeno i pikantno jelo nadahnuto kinesko-američkom kuhinjom idealan je obrok koji će zasigurno oduševiti vaša nepca. A kao prilog uz ovu ukusnu piletinu možete poslužiti kuhanu rižu
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za mariniranu piletinu:

  • 3 žlice tamnog umaka od soje 
  • 3 žlice rižinog vina (može i suho sherry vino)
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, mljevena ili ribana
  • 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
  • 1/2 žličice soli
  • 100 g kukuruznog škroba
  • pileća prsa bez kostiju i kože, narezanih na kockice

BRZI RECEPT Isprobajte prefine marcipan kuglice s kakao sjemenkama

Za umak:

  • 50 g umaka od kamenica
  • 50 g rižinog vina ili suhog sherry vina
  • 1 žlica svježe mljevenog crnog papra
  • 1 češanj češnjaka, mljeven ili nariban
  • 80 ml pilećeg temeljca 
  • 1 žlica tamnog umaka od soje 

Za prženje:

  • 3 žlice biljnog ulja
  • malo soli
  • 1 žuta ili narančasta paprika, narezana na komade
  • 3 stabljike celera, narezane na pola centimetra debljine
  • 2 češnja češnjaka, narezana
  • 3 mlada luka, narezana na ploške, odvojeno zelenje od bijelog dijela
  • Bijela riža kuhana na pari, za posluživanje

Priprema:

Napravite marinadu: U veliku plitku posudu dodajte umak od soje, rižino vino (ili sherry), sezamovo ulje, češnjak, crni papar, sol i sve umutite da se sjedini. Dodajte šest žlica kukuruznog škroba i umutite kako bi sve grudice kukuruznog škroba usitnile. Dodajte piletinu narezanu na kockice u smjesu od kukuruznog škroba i promiješajte. Rasporedite ju u jedan sloj i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta.

Napravite umak: U međuvremenu, u posebnoj posudi, umutite sve sastojke za umak i stavite na stranu. Kada je piletina gotova s ​​mariniranjem, pospite preostalih šest žlica kukuruznog škroba. 

Zagrijte wok ili veliku neljepljivu tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte dvije žlice neutralnog ulja. U serijama komadiće piletine dodajte u vruće ulje te pritom odvajajte komade koji su zalijepljeni.

Nastavite peći dok piletina ne dobije zlatno smeđu boju s tankom hrskavom koricom i dok nije potpuno pečena (4-5 minuta). Stavite komade piletine u jednom sloju na tepsiju obloženu papirnatim ručnikom.

BRZI RUČAK U jednom plehu: Fine pečene kobasice s umakom i krumpirom

Dodajte jednu žlicu ulja u wok/tavu i zagrijte na jakoj temperaturi dok ne vidite dim. Zatim dodajte paprike i celer te začinite s prstohvatom soli. Pecite i često miješajte na jakoj vatri oko dvije minute (paprike bi trebale početi pucati). Dodajte narezani češnjak i bijele komade mladog luka i pecite još dvije minute.

Nastavite miješati kako biste bili sigurni da je toplina ravnomjerno raspoređena. Dodajte umak za prženje i pustite da zavrije tako da se količina umaka počne smanjivati. Nastavite peći dok se umak ne reducira na pola, oko tri minute.

Postepeno vratite piletinu u wok/tavu i nakon svakog dodavanja je premažite umakom. Pospite zelenim dijelovima mladog luka i poslužite s kuhanom bijelom rižom, piše delish.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare