Lifestyle

Komentari 2

U jednom plehu: Fine pečene kobasice s umakom i krumpirom

U jednom plehu: Fine pečene kobasice s umakom i krumpirom

Jednostavno i prilično jeftino jelo, a jako ukusno, kobasice zapečene krumpirom i umakom se jednostavno pripremaju, a dobro će vas zagrijati tijekom hladnih zimskih mjeseci

Sastojci: 

Umak

Marko Mrkonjić/Pixsell

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 200°C ako imate običnu pećnicu ili 180°C ventilatorsku pećnicu

Stavite povrće u veliku zdjelu. Dobro promiješajte da se začini prime za povrće. Dodajte kobasice i još jednom promiješajte.  Prebacite u posudu za pečenje. Pleh treba biti takve veličine da je povrće naslagano u dva reda. Posložite kobasice tako da budu na vrhu.

Umak:

U istu posudu u kojoj ste miješali povrće dodajte maslac i brašno. Promiješajte pjenjačom. Dodajte goveđu juhu u tri navrata svaki put miješajući je s maslacom i brašnom pomoću pjenjače (ne brinite ako vidite plutajućem komadiće maslaca - rastopit će se).
Sipajte sa strane pleha (nemojte preliti preko kobasica ili povrća).

Po želji: Pošpricajte kobasice uljem da se malo bolje zapeku (osobito nemasne kobasice).

Pecite 25 minuta. Okrenite kobasice. Ponovno poprskajte uljem (po želji) pa pecite još 25 minuta ili dok kobasice ne porumene i krumpir ne omekša. Prije posluživanja ukrasite povrće i kobasice listićima timijana.

Najčitaniji članci