To je to što me zanima!

Smanjite broj žarulja u domu i koristite one koje štede energiju

MALE STVARI PUNO ZNAČE Često koristimo više svjetla nego treba. Na primjer, zbog estetskih razloga kupujemo lustere s više žarulja, a to nije potrebno
Vidi originalni članak

Budite ekološki osviješteni i koristite žarulje koje štede energiju. One traju i do 10 puta duže od običnih žarulja, a upotreba takve jedne može uštedjeti oko 350 kuna po životnom vijeku žarulje.

POGLEDAJTE VIDEO (Klara Mihić iz trgovine Bio i Bio govori o ekološki osviještenim kupcima):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Isto tako, prije no što krenete u zamjenu klasičnih žarulja štednima, razmislite o broju žarulja koje trenutačno rabite i možete li smanjenjem tog broja uštedjeti. Često koristimo više svjetla nego treba. Na primjer, zbog estetskih razloga kupujemo lustere s više žarulja, a to nije potrebno.

EKO SAVJET DANA Unajmite jelku ili nabavite onu u tegli za održiv i zelen Božić

Štedne CFL i LED žarulje skuplje su od klasičnih, ali izuzetno ekonomične i dugotrajne. Popularne LED-ice koriste deset puta manje energije, a traju i do 50 puta dulje od klasičnih žarulja.

EKO SAVJET DANA Plastici trebaju godine da se razgradi: Pronađite alternative

Isto tako,kKad god je moguće, koristite prirodno dnevno svjetlo umjesto umjetnog. Redovito gasite svjetla koja vam ne trebaju - čak i kratko gašenje svjetla troši manje energije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare