Lifestyle

Komentari 0

Unajmite jelku ili nabavite onu u tegli za održiv i zelen Božić

Unajmite jelku ili nabavite onu u tegli za održiv i zelen Božić

Postalo je vrlo popularno unajmiti bor ili se odlučiti za onaj u tegli koji je ekološki prihvatljivija ideja. Ako dogodine planirate posaditi drvce, učinite to kada tlo nije smrznuto

Svake godine posijeku se tisuće jela i borova, koji nakon blagdana završe uz cestu. Potražite borove za unajmljivanje ili one koji rastu u posudi. S druge strane, ako imate vrt, posječeni bor možete iskoristiti za kompostiranje. Ako želite da vaš pravi bor preživi nekoliko godina (ako ste te sreće), onda je drvce u tegli pravi odabir za vas. Jednom kad ste odlučili kupiti drvce u tegli, izabrali ste ekološki osviještenu ideju. To pokazuje da volite i cijenite okoliš i prirodu.

Ako planirate saditi božićno drvce u vrtu to možete učiniti odmah nakon iznošenja i vremena prilagodbe, ako tlo nije smrznuto. Kad je tlo smrznuto, drvce čuvajte na otvorenom prostoru kao što je terasa ili balkon, dok se ne stvore povoljni uvjeti za sadnju.

Ako ste se odlučili uzgajati drvce u posudi, smjestite ga u željeni vanjski prostor, zalijevate ga tijekom zime toliko da održite blagu vlažnost tla u posudi, a u slučaju smrzavanja nije potrebno zalijevanje. Tijekom ljeta morate održavati blago vlažno tlo.

Najčitaniji članci