To je to što me zanima!

Smanjite slatko: Ove namirnice umanjuju razinu šećera u krvi

Jedite piletinu jer ona sadrži visok izvor proteina, mahunarke ne sadrže kolesterol, avokado je izvor dobrih masti, slatki krumpir je bogat vlaknima, a cimet je 'moćni začin' koji smanjuje žudnju
Vidi originalni članak

Volite slatko, a ne znate kako ga izbaciti ili barem smanjiti. Potreba za slatkim je sve češća, a vaša razina šećera u krvi raste. Ne brinite, za sve postoji rješenje, piše Dailymail.com.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nutricionistica Jessica Sepel iz Australije otkrila je svojih pet najboljih namirnica kako bi pomogla uravnotežiti razinu šećera u krvi i promijenila naviku žudnje u kasnim noćnim satima.

Normalno je doživjeti trenutke žudnje za šećerom, ali problem je kada se javljaju češće nego što trebaju. Ako se borite s tim da smanjite žudnju ali čini vam se nemogućim, trebate stabilizirati razinu šećera u krvi. Uz pomoć ovih pet namirnica smanjit ćete razinu šećera u krvi, a i vaš organizam početi će manje žudjeti za slatkim.

PILETINA

Zbog visokog izvora proteina piletina je odličan izbor za ručak ili za večeru jer pomaže stabilizirati razinu šećera u krvi. Piletina je super jednostavna za pripremu stoga ju možete lako dodati u svakodnevnu prehranu.

MAHUNARKE

Ako vas zanima vegetarijanska ili veganska prehrana, mahunarke su dobra opcija i jednako su zasitne kao i piletina. One sadrže malo masnoće, ne sadrže kolesterol i sadrže korisne minerale, uključujući željezo i magnezij. Fantastičan su ne životinjski izvor bjelančevina i zasigurno će pomoći uravnotežiti razinu šećera u krvi.

OBRATITE PAŽNJU Opasno! Hrana koju će kuhanje uništiti, pa i učiniti toksičnom

AVOKADO

Bilo da uživate u smrvljenom avokadu na tostu za doručak ili u tortilji za ručak, avokado je mnogima omiljen zbog svoje zanimljive teksture i okusa. Avokado je dobra vrsta zdravih masti koje sadrže vitamine C, E i K. Njega dodajte doručku, ručku, večeri ili užini.

SLATKI KRUMPIR

U usporedbi s običnim bijelim krumpirom, slatki krumpir bogat je vlaknima i sadrži jako malo kalorija. Skuhani slatki krumpir ima nizak glikemijski indeks (GI), što je idealno za stabilizaciju razine šećera u krvi. Uz njega također možete jesti piletinu ili mahunarke, što je sve zajedno super hranjivo i puno vitamina te će vas držati punim i energičnim većinu dana.

ZDRAVA HRANA Bademovo mlijeko nije najbolji ekološki, pa ni nutritivni izbor

CIMET

Ovaj 'moćni začin' može se koristiti za smanjenje žudnje za slatkim. Sam od sebe ima slatkast okus, a ne podiže toliko razinu šećera u krvi. Može se koristiti pri pečenju zdravih grickalica ili dodati u smoothie i pečeno povrće. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA'  S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • killdeath 03.02.2020.

    Ja sam novootkriveni dijabeticar i sam se poceo ljeciti. Prije 3 mjeseca sam hospitaliziran sa secerom 24. Zadužio sam sto inzulinskih injekcija i odlucio to staviti u normalu na prirodan nacin. Najvaznije je kretati se...brzo hodanje ili trcanje vam skida secer u roku odmah, izbaciti ili smanjiti ugljikohidrate na minimum i uspio sam u tome, nisam si dao inzulin 2 mjeseca...

  • Judita👥 03.02.2020.

    Cimet smanjuje...s meni onda slabo kad ga jedem jbg...

Komentiraj...
Vidi sve komentare