Lifestyle

Komentari 4

Smanjite slatko: Ove namirnice umanjuju razinu šećera u krvi

Smanjite slatko: Ove namirnice umanjuju razinu šećera u krvi

Jedite piletinu jer ona sadrži visok izvor proteina, mahunarke ne sadrže kolesterol, avokado je izvor dobrih masti, slatki krumpir je bogat vlaknima, a cimet je 'moćni začin' koji smanjuje žudnju

Volite slatko, a ne znate kako ga izbaciti ili barem smanjiti. Potreba za slatkim je sve češća, a vaša razina šećera u krvi raste. Ne brinite, za sve postoji rješenje, piše Dailymail.com.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nutricionistica Jessica Sepel iz Australije otkrila je svojih pet najboljih namirnica kako bi pomogla uravnotežiti razinu šećera u krvi i promijenila naviku žudnje u kasnim noćnim satima.

Normalno je doživjeti trenutke žudnje za šećerom, ali problem je kada se javljaju češće nego što trebaju. Ako se borite s tim da smanjite žudnju ali čini vam se nemogućim, trebate stabilizirati razinu šećera u krvi. Uz pomoć ovih pet namirnica smanjit ćete razinu šećera u krvi, a i vaš organizam početi će manje žudjeti za slatkim.

PILETINA

Zbog visokog izvora proteina piletina je odličan izbor za ručak ili za večeru jer pomaže stabilizirati razinu šećera u krvi. Piletina je super jednostavna za pripremu stoga ju možete lako dodati u svakodnevnu prehranu.

MAHUNARKE

Ako vas zanima vegetarijanska ili veganska prehrana, mahunarke su dobra opcija i jednako su zasitne kao i piletina. One sadrže malo masnoće, ne sadrže kolesterol i sadrže korisne minerale, uključujući željezo i magnezij. Fantastičan su ne životinjski izvor bjelančevina i zasigurno će pomoći uravnotežiti razinu šećera u krvi.

AVOKADO

Bilo da uživate u smrvljenom avokadu na tostu za doručak ili u tortilji za ručak, avokado je mnogima omiljen zbog svoje zanimljive teksture i okusa. Avokado je dobra vrsta zdravih masti koje sadrže vitamine C, E i K. Njega dodajte doručku, ručku, večeri ili užini.

SLATKI KRUMPIR

U usporedbi s običnim bijelim krumpirom, slatki krumpir bogat je vlaknima i sadrži jako malo kalorija. Skuhani slatki krumpir ima nizak glikemijski indeks (GI), što je idealno za stabilizaciju razine šećera u krvi. Uz njega također možete jesti piletinu ili mahunarke, što je sve zajedno super hranjivo i puno vitamina te će vas držati punim i energičnim većinu dana.

CIMET

Ovaj 'moćni začin' može se koristiti za smanjenje žudnje za slatkim. Sam od sebe ima slatkast okus, a ne podiže toliko razinu šećera u krvi. Može se koristiti pri pečenju zdravih grickalica ili dodati u smoothie i pečeno povrće. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA'  S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci