To je to što me zanima!

Snimili 150 minuta priča i bajki za djecu i mlade s teškoćama

U sklopu kampanje 'Čitam i uz tebe sam' 45 ljudi snimilo je 150 minuta audiovizualnih sadržaja - priča i bajki za djecu i mlade, rečeno je na konferenciji za novinare Udruga za djecu i mlade s teškoćama u razvoju
Vidi originalni članak

Kampanju je organizirala Udruga za djecu i mlade s teškoćama u razvoju „Uz tebe sam”, a u suradnji s Odjelom za mlade varaždinske Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović” provodila se od 2. srpnja do 2. kolovoza ove godine.

POGLEDAJTE VIDEO (propusti u odgoju):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Cilj kampanje bio je kvalitetno ispuniti slobodno vrijeme djece s teškoćama u razvoju, mladih osoba s invaliditetom i druge djece mlađeg uzrasta, uvodeći ih glasnim čitanjem u književne svjetove kroz stvaranje edukativnih sadržaja te stavljanje knjige u središte pozornosti - kazala je Dijana Petek, dopredsjednica Udruge.

Dodala je kako su građani snimke radili s puno ljubavi za djecu i mlade koji zbog svojih razvojnih teškoća možda nikad neće naučiti čitati te zahvalila svima na empatiji i potpori najranjivijim skupinama društva. Tijekom kampanje pristiglo je 150 minuta snimaka, koje su svakodnevno objavljivane na društvenoj mreži Facebook i YouTube kanalu Udruge, a snimke su pregledane više od 74.000 puta.

ZVJEZDANI PAROVI 7 najboljih astro kombinacija za brak: Jarac i Bik, Vaga i Blizanci

Nikola Leskovar, voditelj literarnih radionica u udruzi „Uz tebe sam“ i jedan od organizatora kampanje kazao je kako je osim priča pristiglo i nekoliko snimaka potpore.

- Priče su bile šarolike tematike. Drago nam je što su dosta čitani hrvatski autori, a neki od njih su i više puta zastupljeni. Primjerice, Grigor Vitez je bio popularan, čitala se Olja Savičević Ivančević, Dubravka Ugrešić, Sunčana Škrinjarić, a od stranih autora bili su tu braća Gimm, Hans Christian Andersen, a čitale su se i Ezopove basne - rekao je Leskovar, dodavši da je bilo i autorskih uradaka.

- Drago nam je što su nam se pridružile u kampanji i neke poznate osobe poput glumca Jana Kerekeša koji je pročitao nekoliko svojih pjesmica koje je napisao kao osnovnoškolac - kazao je Leskovar.

SAVJETI MAMA Super trik: Evo kako uz pomoć plastičnog bazena oprati tepih

Glasnom čitanju pridružili su i neki od varaždinskih novinara, urednika portala i kolumnista te avanturist Marin Zovko.

- Svi su oni pripomogli da se glas što bolje raširi - zaključio je Leskovar.

Članovi udruge „Uz tebe sam” tijekom konferencije za novinare uspostavili su video vezu s nekoliko djece i mladih koji su slušali snimke tijekom kampanje, a svi su oni istaknuli da su sretni i zahvalni na ovoj akciji zahvaljujući kojoj su, kako su kazali, čuli mnogo zanimljivih priča, bajki i pjesama.

Svi audiovizualni uradci ostat će arhivirani te i dalje dostupni na YouTube kanalu udruge „Uz tebe sam”.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare