To je to što me zanima!

Sočan kolač od datulja i oraha

Gotovu smjesu ulijte u kalup, na vrh stavite žličicu šećera i malo oraha. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta, zatim smanjite temperaturu na 170 stupnjeva i pecite još 25-30 minuta
Vidi originalni članak

Broj osoba: 5

Priprema: 90 minuta

Sastojci:

100 g maslaca sobne temperature, 250 g datulja bez koštica, 150 ml kipuće vode, žličica instant kave, 70 g bijelog šećera, 60 g tamnog šećera, 2 jaja sobne temperature, 230 g glatkog brašna, čajna žličica praška za pecivo, 100 g oraha, žličica bijelog šećera

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup namastite i obložite papirom za pečenje. Maslac, datulje i instant kavu prelijte s kipućom vodom, promiješajte i ostavite 30 minuta.

Zatim dodajte bijeli i tamni šećer u smjesu te dobro promiješajte. Dodajte jaja i opet promiješajte da se smjesa poveže. U tu smjesu prosijte brašno, prašak za pecivo i sol pa promiješajte.

DANAŠNJI RECEPT Ideja za odličnu večeru: Hrskavi pohani kruh s parmezanom

Orahe nasjeckajte na manje komade i dodajte u smjesu. Gotovu smjesu ulijte u kalup, na vrh stavite žličicu šećera i malo oraha. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta, zatim smanjite temperaturu na 170 stupnjeva i pecite još 25-30 minuta. Možete provjeriti je li gotovo s čačkalicom. Ako izađe čista, kolač je gotov.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 25.02.2024.

    zdrav kolac ne deblja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare