To je to što me zanima!

Sočni kuglof od batata je deset kakav još niste jeli, odličan je

Pecite otprilike sat vremena pa provjerite čačkalicom je li kuglof pečen. Kad se ohladi, prelijte ga glazurom od čokolade ili bijelim šećernim preljevom
Vidi originalni članak

Broj osoba: 8

Priprema: 55 minuta

Sastojci:

pire od 4 velika batata (oko 850 g), 500 g šećera, 180 ml mlijeka, 180 ml ulja, 4 veća jaja, 450 g glatkog brašna, 2 žličice sode, žličica soli, žličica muškatnog oraščića, 2 žličice cimeta, žličica pimenta, 1/2 žličice praška za pecivo

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki kalup za kuglof namastite pa ga pospite brašnom. Batat skuhajte pa ga zgnječite u pire s dvije žlice vode ili mlijeka. Pireu dodajte šećer, mlijeko i ulje pa izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje.

RECEPT DANA Pečeni krumpiri s cimetom će vas iznenaditi svojim okusom

Ubacite mješavinu brašna, sode, praška za pecivo i svih začina. Miksajte kratko pa prelijte tijesto u pripremljeni kalup.

Pecite otprilike sat vremena pa provjerite čačkalicom je li kuglof pečen. Kad se ohladi, prelijte ga glazurom od čokolade ili bijelim šećernim preljevom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 28.10.2023.

    batat je sladak rumpir i moze u desert

Komentiraj...
Vidi sve komentare