To je to što me zanima!

Šok i nevjerica: Ženska torbica je prljavija od samog zahoda

Torbice su u svakodnevnom kontaktu s različitim površinama pa su idealno mjesto za skupljanje bakterija koje se vrlo lako prenose na ruke i tako šire zarazu
Vidi originalni članak

Najprljavija stvar u moru predmeta ženske torbice definitivno je krema za ruke, otkrila je studija britanske agencije za čišćenje Inital Washroom Hygiene. Ispostavilo se da su tube kreme za ruke preplavljenije bakterijama nego prosječna zahodska daska. 

Svaka peta torbica obiluje s toliko bakterija da predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Ruževi i maskare u nešto su boljem stanju, a testiranje je otkrilo da su kožne torbice idealne za razvoj bakterija zbog svoje spužvaste strukture uslijed koje se lakše šire i rastu. Stručnjaci upozoravaju da bi žene redovito trebale čistiti ruke i torbice antibakterijskim gelovima ili maramicama kako bi spriječile zarazu. 

- Torbice su u redovnom kontaktu s našim rukama i različitim površinama pa je rizik od prijenosa različitih bakterija vrlo visok, osobito ako se torbice rijetko čiste - istaknuo je tehnički menadžer Initial Hygiena, Peter Barratt za Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • pantagruel 16.05.2013.

    Moja torba - moja misterija :D

  • Gibbs 16.05.2013.

    Najbolje je kaj žene ni same ne znaju kaj sve imaju u tim torbicama.

  • vali30 15.05.2013.

    volan, mobiteli, torbe i kvake - najprljavije stvari pune bakterija... i još nitko nije crko od tog.. get over it

Komentiraj...
Vidi sve komentare