To je to što me zanima!

Sok za doručak dobar je izvor vitamina C i potiče tijelo na jelo

Već jedna čaša voćnog soka za doručak služi kao zamjena za petinu dnevnih potreba za voćem i povrćem, a idealni su za sve koji ujutro nemaju apetit
Vidi originalni članak

Jutarnja prehrana treba biti što raznovrsnija i s adekvatnim omjerom ugljikohidrata, bjelančevina, masti, vitamina i minerala. Voće ili voćni sok je nužan dodatak zdravom i cjelovitom doručku kao izvor vlakana te nutrijenata, a već jedna čaša voćnog soka služi kao zamjena za petinu dnevnih potreba za voćem i povrćem.

Više zanimljivosti o važnosti voćnog soka u doručku potražite u brošuri. Brošuru preuzmi ovdje.

Voćni sok je idealan dodatak ljudima koji ujutro ne osjećaju glad, jer otvara apetit te osigurava organizmu potrebnu energiju. On sprječava i jutarnju hipoglikemiju - pad šećera u krvi koji se javlja kao rezultat noćnog posta, a simptomi su mu vrtoglavica, slabost i anksioznost.

Najbolji odabir je 100 postotni voćni sok koji ne sadrži umjetna bojila, sladila, aditive i dodani šećer, već samo prirodni šećer iz voća. Na deklaraciji svakog soka pročitajte koliki udio u njemu čini voće te je li prirodan ili pak obogaćen aditivima za poboljšanje okusa.

Sok od jabuke, ananasa i naranče osigurat će tijelu dozu vitamina C, nužnog za dobar imunitet. Sok možete kombinirati uz slani doručak, poput pečenih jaja, sirnih namaza ili sendviča, no odličan je dodatak i uz slatke varijante - žitne pahuljice, kroasane ili slatke namaze.

Više zanimljivosti o važnosti voćnog soka u doručku potražite u brošuri. Brošuru preuzmi ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Sheeena 18.08.2014.

    Sviježe iscijeđen sok?Da vrlo rado,ionako se dižem rano kad bi se trebala dignuti da iscijedim narančice ili ananas ili jabuku?To je za one koji idu raditi od 8ili9 ili pak one koji imaju sokovnik.

  • pikzibner 18.08.2014.

    ma bolje zgrabit voćku cijelu...

  • zutko 18.08.2014.

    vjerujem da je ovo zdrav početak dana, ali nakon što ujutro popijem veliku šalicu kave u mom želucu nema mjesta za ništa više do ručka.........:):):)

Komentiraj...
Vidi sve komentare