To je to što me zanima!

Šokantna transformacija dvoje bivših ovisnika o heroinu: Bilo je ili ovo, ili put ravno u smrt...

Holly & Jake desetak su godina bili teški ovisnici o heroinu. Živjeli su na ulici, krali po dućanima, upadali u probleme s policijom. Onda su jednog dana shvatili da tako više ne mogu živjeti...
Vidi originalni članak

Holly Fitzwater (33) više od deset godina provela je na ulici. Na početku 20-ih ušlo je u loše društvo i počela eksperimentirati s drogama. Nije joj dugo trebalo da se navuče na heroin. Krala je po dućanima kako bi nabavila novac za novi 'fiks'.

ZAPLIJENILI HEROIN I KOKAIN VIDEO Rekordna zapljena u Luci Ploče: Kako su ronioci otkrili drogu skrivenu - ispod broda

Istim životom živio je i njezin današnji dečko Jake (30). Par se upoznao na ulicama škotskog grada Pertha početkom 2019. godine i ljubav je brzo planula. Imali su isti zajednički interes: nabaviti što više droge što prije.

- U tih deset godina izgubila sam skrbništvo nad djetetom, zbog krađa sam neko vrijeme provela u zatvoru, a iako sam stvarno pokušavala nekoliko puta, nikako se nisam uspjela 'skinuti' s heroina. Čim bi počeli prvi simptomi 'skidanja' uhvatila me panika i samo bi nastavila s konzumacijom - govori Holly.

@addictionjourney1 1 Year Later #foryoupageofficiall #addictionrecovery #foryou #hollyjake #sobriety #fy #addictionawareness ♬ Control - Zoe Wees

Sve se promijenilo na Božić 2020. godine, ujedno i rođendan ove dame, piše Mirror.

U BENČU DIŽE 180 KILA E to se zove transformacija: Bio je kržljavac, a sad je He-Man!

- Živjeli smo u nekakvoj rupetini bez ičega, daleko od svojih obitelji, posvećeni samo heroinu. Tog dana smo shvatili da ovako više ne možemo dalje. Znali smo da nešto trebamo napraviti ili ćemo umrijeti - priča Holly i odmah nastavlja:

- Nazvala sam nadležnu službu i objasnila sam im situaciju. Nakon nekoliko dana ponudili su nam da se javimo u jednu ustanovu na 28 dana. Pristali smo. Skupili smo nešto odjeće što smo imali u plastične vreće i otišli smo tamo. Nismo mogli ostati u tom gradu. Svi naši prijatelji su ovisnici, prije ili poslije bi naišli na nekoga i 'poskliznuli se' - dodaje Holly.

Po dolasku u centar za rehabilitaciju dobili su tablete metadona da lakše prebrode krizu  Zatvorili su se u stančić koji su dobili i nakon nekoliko tjedana počeli su se osjećati bolje.

ŽIVOT NA ULICI 'San Francisco mi plaća 800 $ mjesečno da budem beskućnik, bio bih lud kad ne bi pristao...'

- Bilo je teško. Htjeli smo par puta odustati, ali jednom drugom smo bili velika podrška u ovom postupku. Imali smo crne misli, sramili smo se svojih djela, ali shvatili smo da ih možemo ispraviti samo ako se promijenimo. Sad smo čisti više od deset mjeseci i volimo se više nego prije. Napokon smo otkrili prave karaktere, ono što je bilo ispod narkomanske fasade - govori Holly za kraj.

Svoju priču dijele na društvenim mrežama, a njihove snimke prikupile su na milijune pregleda. Na slikama koje objavljuju vidi se velika transformacija kroz koju su prošli zadnjih godina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 02.03.2022.

    Svaka cast tesko je izaci iz ralja ovisnosti malo je takvih

Komentiraj...
Vidi sve komentare