To je to što me zanima!

Spriječite bolest: Ove namirnice čuvaju zdravlje i jačaju imunitet

Jedna od najboljih namirnica je med. Bogat je mineralima, vitaminima i aminokiselinama te je prirodni izvor prebiotika i probiotika. Ima antibakterijska i antivirusna svojstva
Vidi originalni članak

Priroda je najbolja riznica zdravlja, a zimi je posebno važno jačati imunitet namirnicama. Raznovrsna i nutritivno bogata prehrana u tome igra važnu ulogu, no postoje namirnice koje su na vrhu liste onih koje pomažu kod održavanja organizma zdravim.

POGLEDAJTE VIDEO: Top 10 savjeta za jačanje imuniteta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedna od najboljih namirnica je med. Bogat je mineralima, vitaminima i aminokiselinama te je prirodni izvor prebiotika i probiotika. Ima antibakterijska i antivirusna svojstva.

BRIGA ZA ZDRAVLJE Domaći sirup pomaže kod upale grla: Ovako ćete ga pripremiti

Odličan je protiv hunjavice, prehlade i suhoga kašlja. Bagremov med pomaže kod tegoba dišnih organa i nesanice. Kaduljin med poznat je po tome što ublažava suhi kašalj i prehladu. Sladić ublažava simptome prehlade i gripe, a može se piti kao čaj ili tinktura. Koristite je u dogovoru s liječnikom.

Osim njega, supernamirnica je i limun - bogat je vitaminom C, prirodni je antioksidans sa snažnim antibakterijskim i antivirusnim djelovanjem. Jedan limun sadrži otprilike polovicu dnevne preporučene količine vitamina C.

Koristi se i đumbir, najčešće u čajevima. Ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare