To je to što me zanima!

Srca usred mora: Prekrasna čuda prirode u našem Jadranu

Fotograf Boris Kačan morao se nekoliko puta vinuti u zrak, i to ne dronom već zrakoplovom, kako bi zapanjujućim fotografijama predočio srcolike otočiće u blizini Zadra
Vidi originalni članak

Najpoznatije jadransko srce je romantičan otok Galešnjak između Turnja i Svetog Petra, jedan od simbola Jadrana. No on nije jedini srcolik otok - ima ih još nekoliko i svi se nalaze nedaleko od Zadra.


Otok Galešnjak

Fotograf Boris Kačan morao se nekoliko puta vinuti u zrak, i to ne dronom već zrakoplovom, kako bi zapanjujućim fotografijama predočio ljepote Hrvatske, piše portal Morski.hr

Jedan od srcolikih otoka, izgledom najsličniji Galešnjaku je Lukovik. Udaljen je od Galešnjaka svega 40 km. Nalazi se odmah ispred Tribunja.

Lukovik

Otočić Rončić oblikom je gotovo identičan Lukoviku, ali ima drugačiji teren i vegetaciju. I on je blizu ostalih - nalazi se u sastavu arhipelaga Kornata.

Rončić

Mrtonjak je pak jedno grmovitije i zelenije srce ispred Sali na Dugom otoku. Kao i ostala susjedna srca, i ovo je nenaseljeno.


Mrtonjak

Otočić Lisac nalazi se odmah ispred mjesta i luke Sv. Juraj. Radi se o potpuno goloj hridi, poput svojih susjeda u Podvelebitskom kanalu.

Lisac

Gromilica je silueta pličine srcolikog oblika, u Prokljanskom jezeru uz ušće rijeke Krke u Jadran.

Gromilica

SEKSUALNA EKSTAZA: Ovaj horoskopski znak je najbolji u krevetu 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • viki68 08.04.2019.

    Samo da ih ne uniste,prekrasno💗

  • berek 08.04.2019.

    Prelijepo more i zemlja nasa al politika za 0...a mogli bi biti ko mala Amerika

  • 08.04.2019.

    mali smo narod velikog srca koje se vidi iz aviona 💖

Komentiraj...
Vidi sve komentare