To je to što me zanima!

Sreća oca ne utječe na dijete za razliku od mamina osmijeha

Majčino zadovoljstvo indikator je djetetove sreće, dok očevi nemaju toliki utjecaj na dijete, a svađe u obitelji uzrok su nesigurnosti u kasnijoj dobi, otkriva istraživanje
Vidi originalni članak

Oko tri četvrtine djece čije su majke zadovoljne, imaju sretno djetinjstvo, otkrilo je istraživanje britanskog Instituta za društvena i ekonomska istraživanja, provedeno na više od 40.000 obitelji. Ako su njihove majke nesretne i depresivne, više od polovice djece također će biti nesretno, dok sreća oca nema takav utjecaj na zadovoljstvo djeteta, otkrili su stručnjaci.

- Majčino raspoloženje indikator je zadovoljstva djeteta, a odrastanje u harmoničnim obiteljskim odnosima ima velik utjecaj na sreću čovjeka kroz cijeli život - izjavila je voditeljica istraživanja, dr. Maria Iacovou.

Svađe roditelja ili drugih članova obitelji imaju velik utjecaj na osjećaj djetetove sigurnosti, ali i na njihov odnos s roditeljima. Manje od 30 posto djece koje su rekla da se s roditeljima svađaju barem jednom na tjedan osjećala su se sretno u svome domu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • visualparadox 04.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare