To je to što me zanima!

Stavljate li kokice u mikrovalnu odmah ili je najprije grijete? Razlika je velika, tvrde iskusni

Ako želite baš savršene kokice iz mikrovalne, pećnicu bi trebali zagrijati prije nego stavite vrećicu s kokicama unutra. Na taj način navodno neće biti kukuruza koji neće puknuti
Vidi originalni članak

Kod pripreme kokica u mikrovalnoj, vjerojatno rijetko tko puno razmišlja o postupku. Stave vrećicu u mikrovalnu, upale pećnicu i čekaju dok pucketanje ne prestane. 

POGLEDAJTE VIDEO (napravite ručak bez nereda):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kokice su tada gotove, vjerojatno nisu zagorjele, a uvijek na dnu vrećice ostane i nekoliko onih koje nisu puknule. Postupak je prilično jednostavan i svi vjeruju da ga znaju i da je upravo to način na koji se rade kokice iz mikrovalne.

Međutim, nedavno je u Facebook grupi Aldi Mums objavljena slika na kojoj se vide upute za pripremu kokica u mikrovalnoj, koje se nalaze na većini vrećica s kokicama. Među uputama zaokružen je jedan od savjeta, koji je odmah zbunio mnoge članove te grupe.

Naime, piše kako bi za najbolje rezultate mikrovalnu pećnicu trebali zagrijati prije nego stavite vrećicu s kokicama unutra i to tako da prije kokica na jednu minutu stavite šalicu s vodom u mikrovalnu i stavite na jako zagrijavanje. Nakon minute izvadite šalicu i stavite vrećicu s kokicama.

'BILA SAM OPSJEDNUTA VAGOM' Dobila sam tijelo iz snova kada sam počela jesti dvostruko više

Jedna od mama, koja je isprobala savjet, kaže da na taj način nema kokica koje nisu puknule te da je i okus bolji, piše The Sun.

Mnogi su se pak čudili te su rekli da za tako nešto prvi put čuju, a mnogima je i pojam predgrijavanja mikrovalne bio prilično stran.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 13.06.2020.

    Meni najbolje ispadnu u zepter loncu, stavim par kapi ulja i kukuruz na njih u hladni lonac naravno i budu super

  • crna žena 12.06.2020.

    Najbolje su na starinski način, lonac i tresi dok ne spucaju. A ove iz mikrovalne smrde, uf.

  • tomislav5476 12.06.2020.

    Skupe bi bile te kokice.koliko pećnica izvuče struje dok se zagrije

Komentiraj...
Vidi sve komentare