Lifestyle

Komentari 6

Stavljate li kokice u mikrovalnu odmah ili je najprije grijete? Razlika je velika, tvrde iskusni

Stavljate li kokice u mikrovalnu odmah ili je najprije grijete? Razlika je velika, tvrde iskusni

Ako želite baš savršene kokice iz mikrovalne, pećnicu bi trebali zagrijati prije nego stavite vrećicu s kokicama unutra. Na taj način navodno neće biti kukuruza koji neće puknuti

Kod pripreme kokica u mikrovalnoj, vjerojatno rijetko tko puno razmišlja o postupku. Stave vrećicu u mikrovalnu, upale pećnicu i čekaju dok pucketanje ne prestane. 

POGLEDAJTE VIDEO (napravite ručak bez nereda):

Kokice su tada gotove, vjerojatno nisu zagorjele, a uvijek na dnu vrećice ostane i nekoliko onih koje nisu puknule. Postupak je prilično jednostavan i svi vjeruju da ga znaju i da je upravo to način na koji se rade kokice iz mikrovalne.

Međutim, nedavno je u Facebook grupi Aldi Mums objavljena slika na kojoj se vide upute za pripremu kokica u mikrovalnoj, koje se nalaze na većini vrećica s kokicama. Među uputama zaokružen je jedan od savjeta, koji je odmah zbunio mnoge članove te grupe.

Naime, piše kako bi za najbolje rezultate mikrovalnu pećnicu trebali zagrijati prije nego stavite vrećicu s kokicama unutra i to tako da prije kokica na jednu minutu stavite šalicu s vodom u mikrovalnu i stavite na jako zagrijavanje. Nakon minute izvadite šalicu i stavite vrećicu s kokicama.

Jedna od mama, koja je isprobala savjet, kaže da na taj način nema kokica koje nisu puknule te da je i okus bolji, piše The Sun.

Mnogi su se pak čudili te su rekli da za tako nešto prvi put čuju, a mnogima je i pojam predgrijavanja mikrovalne bio prilično stran.