To je to što me zanima!

Što beba više spava i noću i danju to će vjerojatno biti viša

U prosjeku bebe spavaju četiri i pol sata noću te tri puta tijekom dana zadrijemaju. Za nagli rast nije zaslužan samo san, ali značajno utječe pogotovo u ranoj dobi
Vidi originalni članak

Bebe uistinu rastu dok spavaju, pokazalo je istraživanje na Sveučilištu Emory u Atlanti u kojem su znanstvenici potvrdili da je veza između rasta i sna neraskidivo povezana. Ovo istraživanje utire put za bolje razumijevanje novorođenčadi i omogućuje roditeljima da predvide kako će njihovo dijete rasti. U prosjeku bebe spavaju četiri i pol sata noću te tri puta tijekom dana zadrijemaju. Što beba više sna treba, veća je vjerojatnost da će više narasti. Brojke ukazuju da se vjerojatnost naglog rasta sa svakim dodatnim satom sna povećava za 43 posto.

- Rezultati empirijski pokazuju da se nagli rast ne pojavljuje samo tijekom sna, ali je potvrđeno da san značajno utječe na rast - rekla je voditeljica istraživanja Michelle Lampl.

Tajna je u hormonima rasta koji tijekom spavanja stimuliraju rast kostiju, što može uzrokovati bolove u udovima djece i probuditi ih noću, piše Daily Mail.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • PetraPan 02.05.2011.

    ovo za hormon rasta da se generira noću sam znala i prije. Ništa novoga. Isto tako djeca naglo rastu ljeti !

  • stephanie 02.05.2011.

    kakav proljev će još bit ovdje objavljen:)

  • SarraAurorra 02.05.2011.

    ja sam bila super beba i spavala dan i noc..i visoka sam 157 cm heheheheeh

Komentiraj...
Vidi sve komentare