To je to što me zanima!

Što utječe na vašu privlačnost? Ne, izgled uopće nije najvažniji

Privlače nas i sviđaju nam se oni pojedinci koji nam daju do znanja da se i mi sviđamo njima. Skloni smo uzvratiti nečiju naklonost, a posebno nas privlači pozitivno izražavanje, koje uključuje nasmijano lice i optimizam...
Vidi originalni članak

Iako svi primijete naš fizički izgled, odjeću, šminku, frizuru, ipak to nije sve što ostavlja dojam o nama. Na druge djeluje i naš govor tijela te osobne sklonosti, ali i situacije u kojima se nađemo imaju utjecaja na našu privlačnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Statička privlačnost

Radi se o fizičkom izgledu, onome što dobivamo rođenjem, ali i što stječemo kroz život. To je oblik lica i tijela, odnosno naše fizičke karakteristike.

UKRAS GLAVE Perike od ljudske kose nosile su se još u starom Egiptu, a radili su ih i od ovčje vune i biljaka

One se mijenjaju kroz godine, kako starimo, ili uslijed nekih okolnosti poput zadobivanja ozljeda, tjelesnih promjena ili pak odlaska na estetski zahvat.

2. Dinamička privlačnost

Dinamička privlačnost podrazumijeva način na koji se izražavamo, a to nas može činiti više ili manje privlačnima drugima. To je zapravo govor tijela, način na koji izražavamo emocije i osobnost - osobna karizma svakog pojedinca.

za svaki dan Zimska njega suhih usana: Ne zaboravite na osnovne rituale

Iz svakog isijavaju njegove karakterne osobine, uvjerenja, talenti, samopouzdanje i duhovnost. Druge najviše privlači pozitivno izražavanje, što uključuje nasmijano lice, optimistički pristup, pokazivanje interesa za sugovornika i slične osobine.

3. Situacije

Socijalna psihologija kaže da nas najčešće privlače i da nam se sviđaju nam oni koji nam daju do znanja da se i mi sviđamo njima. Skloni smo kao pojedinci uzvratiti nečiju naklonost.

Također, kada doživimo nešto uzbudljivo, dio tog uzbuđenja možemo pripisati osobi u čijem smo društvu i tako joj postati još privlačniji, što naglašava koliko su situacije važne u tome koliko ćemo nekome biti privlačni. 

4. Samopredstavljanje

Radi se o načinu na koji se predstavljamo javnosti izgledom. Najčešće pojedinci pokušavaju biti što privlačniji drugima pazeći na vlastiti izgled, odnosno na odjeću, šminku, frizuru... Samopredstavljanje se postiže uređivanjem, a tome su ljudi izuzetno skloni, prenosi Atma.

EKO LJEPOTA Prirodna kozmetika: Znate li što je to kastilni sapun, čemu služi i kako ga napraviti kod kuće?

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Indijanac/prvi 27.11.2022.

    Kemija,leptirići u trbuhu, i pritom prirodno zgodna,simpatična,nježna,sve naj..... i jednog dana bude obratno.... leptirići oko glave jer te zviznila tavom..... manje zgodna tj više nezgodna.. itd...... kad roze naoćale postanu crno bijele onda je đabe sve....

  • KMVA 27.11.2022.

    To ne mora biti.Može biti situacija da ti se netko svidja,ali te druga strana ne šmeka.

  • .youtube. 27.11.2022.

    ma djabe lipota, ako nema karaktera :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare