Lifestyle

Komentari 7

Što utječe na vašu privlačnost? Ne, izgled uopće nije najvažniji

Što utječe na vašu privlačnost? Ne, izgled uopće nije najvažniji

Privlače nas i sviđaju nam se oni pojedinci koji nam daju do znanja da se i mi sviđamo njima. Skloni smo uzvratiti nečiju naklonost, a posebno nas privlači pozitivno izražavanje, koje uključuje nasmijano lice i optimizam...

Iako svi primijete naš fizički izgled, odjeću, šminku, frizuru, ipak to nije sve što ostavlja dojam o nama. Na druge djeluje i naš govor tijela te osobne sklonosti, ali i situacije u kojima se nađemo imaju utjecaja na našu privlačnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Statička privlačnost

Radi se o fizičkom izgledu, onome što dobivamo rođenjem, ali i što stječemo kroz život. To je oblik lica i tijela, odnosno naše fizičke karakteristike.

One se mijenjaju kroz godine, kako starimo, ili uslijed nekih okolnosti poput zadobivanja ozljeda, tjelesnih promjena ili pak odlaska na estetski zahvat.

2. Dinamička privlačnost

Dinamička privlačnost podrazumijeva način na koji se izražavamo, a to nas može činiti više ili manje privlačnima drugima. To je zapravo govor tijela, način na koji izražavamo emocije i osobnost - osobna karizma svakog pojedinca.

Iz svakog isijavaju njegove karakterne osobine, uvjerenja, talenti, samopouzdanje i duhovnost. Druge najviše privlači pozitivno izražavanje, što uključuje nasmijano lice, optimistički pristup, pokazivanje interesa za sugovornika i slične osobine.

3. Situacije

Socijalna psihologija kaže da nas najčešće privlače i da nam se sviđaju nam oni koji nam daju do znanja da se i mi sviđamo njima. Skloni smo kao pojedinci uzvratiti nečiju naklonost.

Također, kada doživimo nešto uzbudljivo, dio tog uzbuđenja možemo pripisati osobi u čijem smo društvu i tako joj postati još privlačniji, što naglašava koliko su situacije važne u tome koliko ćemo nekome biti privlačni. 

4. Samopredstavljanje

Radi se o načinu na koji se predstavljamo javnosti izgledom. Najčešće pojedinci pokušavaju biti što privlačniji drugima pazeći na vlastiti izgled, odnosno na odjeću, šminku, frizuru... Samopredstavljanje se postiže uređivanjem, a tome su ljudi izuzetno skloni, prenosi Atma.

 

Najčitaniji članci