To je to što me zanima!

Stopala spremna za poglede: Osvježite ih brzim maskama

Zobena kaša i maska od posnog sira hidratiziraju i hrane kožu, menta vraća svježinu umornim stopalima, dok mješavina s krastavcima daje osjećaj svježine
Vidi originalni članak

Sezona sandala i japanki usmjerila je pažnju na stopala. Ljeti nogama prijeti umor, pojačano znojenje i kurje oči, no sve te probleme mogu ublažiti maske iz vlastite kuhinje. Priprema stopala počinje 10-minutnim namakanjem u toploj vodi pomiješanoj s nekoliko kapi ulja čajevca. Ovo ulje djeluje kao antiseptički lijek i ubija gljivice na stopalima. Nakon namakanja, stopala su spremna za prirodne maske. 

Maska od mente za umorne noge

U posudi pomiješajte pola šalice mlijeka s dvije žličice mljevenog lišća mente i kuhajte pola sata. Nakon što se mješavina ohladi nanesite ju na stopala i ostavite da djeluje 10 minuta prije nego li je isperete mlakom vodom. Ova maska pomaže kod umornih nogu i potiče cirkulaciju, a kožu daje glatkoću. 

Hranjiva maska od zobene kaše

Pomiješajte 100 grama zobene kaše i čašicu jogurta pa nanesite na stopala i listove. Ostavite da djeluje 20 minuta, isperite i namažite noge hidratantnom kremom. Maska će kožu učiniti glatkom i mekom. 

Osvježavajuća maska od krastavaca

Ova maska nogama daje svježine i odmor. U posudu naribajte krastavac, dodajte tri žličice kiselog vrhnja i dvije žličice soka od limuna. Sastojke pomiješajte i nanesite na stopala pa isperite nakon 20 minuta. 

Maska od posnog sira

Pomiješajte 100 grama posnog sira s četiri žličice jogurta i dvije žličice soka od limuna. Mješavinu nanesite na stopala i isperite nakon 20 minuta. Ova maska hrani kožu i pomaže u zadržavanju vlage. 

Nježna koža uz masku od ulja

Maska od ulja njeguje kožu i hidratizira, a dovoljno je u posudi pomiješati dva žumanjka, žličicu kiselog vrhnja i dvije žličice maslinovog ulja. Mješavinu nanesite na stopala, omotajte prozirnom folijom i držite oko pola sata prije nego isperete mlakom vodom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Stevi 03.07.2013.

    stopala treba održavati svaki dan,cijelu godinu i problema nema......osobno svako veće namažem stopala nevenovom kremom,nije skupa a stopala su mi super.....

  • irinn 03.07.2013.

    Ovu masku s krastavcima bi nekako radije pojela nego stavljala na noge..

  • Urban_Lady 03.07.2013.

    mogla bih isprobati .)

Komentiraj...
Vidi sve komentare