To je to što me zanima!

'Strahujem da ću abnormalno velikim grudima ugušiti dijete'

Velike grudi su dosta čest problem žena. Pacijentice se obično javljaju sa problemom boli u grudnom dijelu kralježnice, a manje iz estetskih razloga, rekla nam je dr. Ana Maletić iz Poliklinike Maletić
Vidi originalni članak

Ova mlada majka boji se dojiti ili držati svoje dijete u naručju da ga ne bi ugušila. Fiona Hornby (25) iz Velike Britanije ima zaista ogromne grudi zbog makromastije - abnormalnog povećanja tkiva dojki.

Grudi su joj počele rasti u dobi od 10 godina i samo su bujale. Danas su toliko velike da jedva stanu u grudnjak veličine 48 J. Zbog njih izbjegava izlaziti iz kuće, neugodno joj je. Kaže da joj uništavaju život. Zbog njihove težine ima bolove u leđima i ne može stajati više od pet minuta na nogama, a da ne osjeti bol. 

- Moje grudi jednostavno nisu prestajale rasti. Bile su sve veće i veće, i sve spuštenije. Samopoštovanje mi se zbog njih totalno srozalo. Ne mogu pronaći odgovarajuću odjeću i nositi ono što odijevaju moji vršnjaci. Ne mogu pravilno spavati. Kada obavljam kućanske poslove moram se često odmarati jer je bol u leđima strašna - ispričala je.

- Teško mi je izaći među ljude jer mnogi misle da imam tako velike grudi zbog debljine. Neki su me čak pitali da li sam stavila umetke. Bilo je i žena koje su komentirale da bi željele imati takve grudi. Pokušala sam im objasniti da mi te moje grudi uništavaju život - dodala je.

Osim što joj njihova težina stvara probleme, poteškoće ima i sa osipom i ranama koje se pojavljuju na grudima. Jednom su joj čak poprimile ljubičastu boju što ju je strašno prepalo.

Planira otići na operaciju i smanjiti ih jer je to jedina šansa da ponovno počne normalno živjeti, prenosi Daily Mail.

NEMOGUĆE JU JE POČEŠČJATI Sindrom ukočene kose: Izgleda kao trol - kosa joj stalno strši

'Velike grudi su dosta čest problem žena'

Ana Maletić, dr. med. specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije iz Poliklinike Maletić u Zagrebu kaže da su velike grudi dosta čest problem žena.

- Pacijentice se obično javljaju sa problemom boli u grudnom dijelu kralježnice, a manje iz estetskih razloga. Neke pacijentice obavljaju zahvat preko HZZO-a, tako da preko obiteljskog liječnika rade potrebne pretrage i nakon toga se upućuju na plastičnu kirurgiju u bolnice diljem Hrvatske. Obično su to velike makromastije, koje je i teško operirati u privatnoj praksi jer često trebaju duži oporavak, a ponekad i transfuziju krvi poslije operativnog zahvata - pojasnila nam je.

- Mi se bavimo lakšim slučajevima, koji prvenstveno dolaze kod nas iz estetskih razloga smanjenja i podizanja dojki. Najčešće zahvat koji je i u tom obimu dosta velik, podijelimo u dvije operacije. Prvo radimo liposukciju sa laserskim zatezanjem kože, a za 2 do 4 mjeseca i klasičnu operaciju uz redukciju parenhima dojke. Na ovaj način želimo izbjeći moguće komplikacije - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 12.04.2019.

    Pa ona je cila ogromna pa tako i grudi.

  • Biser_2 12.04.2019.

    Vecinom ne rastu samo grudi nego i ostalo. Najcesce su predebele. Rijetko koja je zgodna

  • MOC JE U ZNANJU 12.04.2019.

    Nije joj lako . Valjda će joj doktori pomoći da reši problem .

Komentiraj...
Vidi sve komentare